Studená kaše s pohankou, datlemi a mrkví

Studená kaše s pohankou, datlemi a mrkví

Tento recept na krémovou kaši je jednak neskutečně jednoduchý, za další je neskutečně dobrý a za třetí je neskutečné, že svojí chutí připomíná mrkvový dort. Kombinace této super potraviny, strouhané mrkve, mandlového mléka a vlašských ořechů vám v ústech vytvoří takovou chuť, že vám bude připadat, že sedíte v cukrárně a jíte vláčný mrkvový dortík.

Co budeme potřebovat

Na kaši

  1. 250 g pohankové krupice
  2. 250 -350 ml vody
  3. Lžička jablečného octa
  4. 250 g mrkve (nastrouhané)
  5. 75 ml mandlového mléka
  6. 6 datlí (vypeckovaných)
  7. 50 g vlašských ořechů
  8. Lžíce kokosového másla
  9. Lžička vanilkového extraktu
  10. Špetka muškátového oříšku
  11. 2 lžičky skořice
  12. Lžička zázvoru

Na ozdobu

  1. Vlašské ořechy
  2. Konopná semínka
  3. Mandlové máslo
  4. Dýňová semínka

Postup

  1. Pohankovou krupici nasypeme do misky
  2. Přidáme 250-350 ml vody, tolik aby pohanka byla zcela zakrytá vodou
  3. Vmícháme jablečný ocet a misku zakryjeme
  4. Pohanku takto necháme namáčet alespoň 8 hodin, nejlépe však přes noc
  5. Jakmile je pohanka dostatečně změklá, sedíme jí a důkladně propláchneme pod studenou vodou
  6. Pohanku necháme okapat
  7. Poté jí vložíme do kuchyňského robotu společně s nastrouhanou mrkví, mandlovým mlékem, datlemi, vlašskými ořechy, kokosovým máslem, vanilkou, skořicí, zázvorem a muškátovým oříškem
  8. Začneme mixovat
  9. Mixujeme tak dlouho, dokud kaše nezíská požadovanou konzistenci a podle potřeby můžeme přidat mléko
  10. Kaši naservírujeme do 4 připravených misek, ozdobíme a podáváme
Lahodná kaše s mrkví, datlemi a kokosem.
Zdroj: nutriplanet.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.