Zimní kaše s pohankou, jablky a skořicí

Zimní kaše s pohankou, jablky a skořicí

Co jiného než jablka se skořicí by vám mohlo zpříjemnit chladná zimní rána. Tato lahodná jablečnoskořicová pohanková kaše je snadná na přípravu a jako snídani si jí naprosto vychutnáte.

Co budeme potřebovat

Na kaši

  1. 250 g pohankové krupice
  2. 250 ml sójového mléka
  3. Špetka soli
  4. Lžička skořice
  5. Lžička vanilkového extraktu
  6. Celé jablko

Na ozdobu

  1. Lžíce kokosového jogurtu
  2. 4 lžíce mandlového másla
  3. Jablko
  4. Lžíce pražených lískových ořechů

Postup

  1. Pohanku si propláchneme pod studenou vodou a necháme jí okapat
  2. Mléko si v hrnci přivedeme k varu a lehce osolíme
  3. Poté přidáme okapanou pohanku
  4. Přisypeme skořici, vanilkový extrakt a nestrouhané jablko
  5. Kaši vaříme na mírnou teplotu asi 8 minut
  6. Poté hrnec sundáme z plotny a přikrytý hrnec necháme dalších 10 minut odpočívat, dokud se zbytek tekutiny nevsákne
  7. Pohankovou kaši ihned podáváme
  8. Před samotným podáváním jí ještě dozdobíme kokosovým jogurtem, mandlovým máslem, nakrájeným jablkem a opraženými oříšky

Kaše v lednici vydrží až 3 dny.

Zdravá zimní snídaňová kaše plná pohanky, jablek, skořice a oříšků.
Zdroj: onegreenplanet.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.