Skvělá česká příloha k omáčkám, které nikdo nemůže odolat! Připravte si tento luxusní knedlík s čerstvými bylinkami jednoduše u vás doma.
Ingredience
- 10 ks pečiva (housky, rohlíky)
- 4 vejce
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1-2 hrnky mléka
- 1 balíček kypřícího prášku
- 100 g másla
- sůl dle chuti
- čerstvá pažitka
- petrželová nať
Postup
- Do velké mísy dáme změklé máslo, utřeme ho se žloutky a špetkou soli.
- Přidáme nasekanou nať a pažitku.
- Rohlíky či housky nakrájíme a přidáme do mísy k máslu.
- Přidáme tolik vlažného mléka, aby se rohlíky řádně navlhčily a promícháme.
- Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a mouku dle potřeby.
- Připravenou hmotu přendáme na fólii, vytvarujeme válec a zavineme.
- Použít můžeme i utěrku a konce zagumičkovat.
- Takto připravíme i druhý knedlík.
- Vložíme do horké vody a vaříme asi 45-50 minut na slabém plameni.
- Hotové knedlíky vyjmeme z vody a necháme ve fólii vychladnout.
- Potom nakrájíme a podáváme.