Knedlík bez droždí

Knedlík bez droždí

Knedlík nemusí být jen kynutý. Varianta bez droždí je jednodušší na přípravu a výsledek sice nebude tak nadýchaný, jako jste u klasického houskového knedlíku zvyklí, ale i tak si pochutnáte!

Ingredience

  • 450 g polohrubé mouky
  • 1 velké vejce
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička sůl
  • 260 ml vody
  • starší chléb nakrájený na kostky, přibližně jedna hrst

Postup

  1. Zbytky chleba nakrájíme na kostičky a necháme usušit.
  2. Do mouky vklepneme vejce, přidáme prášek do pečiva, sůl a vodu.
  3. Vše utřeme a zapracujeme chlebové kostičky.
  4. Těsto by mělo být měkké, ale ne jako kynuté.
  5. Musí být pevnější a tvárné a držet pohromadě.
  6. Těsto rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme delší válec.
  7. Pokud se vám těsto příliš lepí na ruce, namočte si dlaně vodou.
  8. Dáme vařit do hlubokého kastrolu vodu.
  9. Nádoba musí být dostatečně velká, knedlíky naberou na objemu.
  10. Když se voda začne vařit, vložíme do ní knedlík a vaříme 15 minut pod pokličkou na nízkém plameni.
  11. Po patnácti minutách knedlík ve vodě otočíme a vaříme dalších 15 minut.
  12. Knedlík vyjmeme a necháme okapat a přendáme na suché místo.
  13. Krájíme plátky pomocí provázku nebo pevné nitě.
Jeden knedlík vcelku a druhý nakrájený nití.
www.chalupnikovi.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.