Chlupaté knedlíky ze syrových brambor

Chlupaté knedlíky ze syrových brambor

Připravte si tento základní recept na klouzáky, který pak můžete kombinovat se surovinami dle vaší libosti.

Ingredience

  • 1 kg syrových brambor
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemno a vymačkáme z nich tekutinu.
  2. Přidáme vejce a mouku a vymícháme těsto.
  3. Těsto by mělo být hustší konzistence, tak aby se z něj daly tvarovat noky nebo knedlíčky.
  4. Knedlíky dáme vařit do osolené vroucí vody, vykrajujeme předem namočenou lžící.
  5. Necháme projít varem a dřevěnou vařečkou lehce zamícháme, aby se všechny knedlíky odlepily ode dna
  6. V nezakrytém kastrolu vaříme asi dvanáct minut.
  7. Uvařené knedlíky opatrně vybíráme cedníkem.
  8. Knedlíky můžeme podávat s dušeným špenátem a vepřovým masem na kmínu či s opečenou slaninou a smaženou cibulkou.
Klouzáky s cibulkou a slaninou v pekáči.
www.dobruchut.aktuality.sk

Máme pro vás také recepty na domácí knedlíky a to kynuté i nekynuté. Ochutnejte je všechny!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.