Chlupaté houbové knedlíky

Chlupaté houbové knedlíky

Velmi chutné a vydatné jídlo, které můžete podávat buď samostatně či jako přílohu k jakémukoli masu se šťávou.

Ingredience

  • 4 – 5 ks brambory střední velikosti
  • houby podle chuti (hřib, klouzek…)
  • polohrubá mouka dle potřeby
  • 1 vejce
  • sůl a mletý černý pepř dle chuti
  • kmín drcený
  • vepřové sádlo
  • nať petrželová

Na omaštění:

  • máslo
  • olej

Postup

  1. Nejdříve si udusíme očištěné a nakrájené houby.
  2. Pražíme na vepřovém sádle, dokud se nevydusí veškerá voda.
  3. Trochu osolíme, opepříme a poprášíme drceným knínem.
  4. Necháme vychladnout, slijeme přebytečné sádlo a posekáme nadrobno.
  5. Mezitím si můžeme chystat brambory.
  6. Očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemno.
  7. Přidáme posekané houby, 1 vajíčko, sůl, pepř a petrželku.
  8. Podle potřeby také přidáme polohrubou mouku, aby nám vzniklo hustší těsto, ze kterého se budou dát tvarovat knedlíky.
  9. A už jen tvarujeme vlhkýma rukama kuličky a vkládáme do vroucí osolené vody.
  10. Opatrně odlepíme ode dna a necháme vařit 10 – 12 minut.
  11. Když vyplouvají, vyjmeme a hned omastíme máslem nebo olejem.
  12. Podáváme jako samostatné jídlo například se smetanovo-cibulovým dipem, případně slaninkou, kysaným zelím a podobně.
Klouzáky s houbami servírované na talíři se smetanovo-cibulovým dipem a petrželkou.
www.varecha.pravda.sk

Omrkněte také naše recepty na halušky a připravte pro sebe i své blízké tento populární slovenský pokrm pro jakoukoliv příležitost.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.