Vyzkoušejte tento nejdokonalejší recept na smažené veganské placky ze zelí s mrkví, kurkumou a lněných semínek. Zamilujete se!
Ingredience
- 2 lžíce lněných semínek
- 7 lžic vody
- 500 g zelí
- 200 g mrkve
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- V malé misce promíchejte lněná semínka s vodou.
- Během přípravy zeleniny nechte zhoustnout.
- Zelí omyjejte a mrkev oloupejte.
- Pak obojí nakrájejte na malé kousky.
- Nakrájené zelí a mrkev smíchejte v míse s moukou, práškem do pečiva, kurkumou a štědrou špetkou soli a pepře.
- Přidejte také směs lněných semínek.
- Smíchejte všechny ingredience. (Směs bude trochu mokrá a lepkavá.)
- Vytvarujte ze směsi karbanátky.
- Rozpalte pánev se 3-4 lžícemi oleje.
- Opatrně přidejte karbanátky.
- Nechte smažit 5 minut, dokud nebudou křupavé a zlaté.
- Otočte je a smažte dozlatova i z druhé strany.
- Po upečení položte na talíř s papírovými utěrkami, aby pustily přebytečný tuk.
- Dobrou chuť!