Chcete ochutnat zase něco nového? Pak jsou pro vás tyto japonské placičky ze zelí s pikantní majonézou tou pravou volbou!
Ingredience
Na sriracha majonézu:
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce pálivé omáčky sriracha
- 1 lžíce citronové šťávy
Na placky:
- 2 extra velká vejce
- 120 ml vody
- 1 a ½ lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce praženého sezamového oleje
- 120 g hladké mouky
- ½ hlávky zelí, nakrájeného
- 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
- 3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
- rostlinný olej, na smažení
Postup
- V malé misce smíchejte majonézu, srirachu a citronovou šťávu.
- Míchejte, aby se vše dobře spojilo.
- Ve velké míse ušlehejte vejce, vodu, sójovou omáčku a sezamový olej do hladka.
- Za stálého šlehání přidávejte po několika lžících mouku, dokud nevznikne husté, hladké těsto.
- Do těsta přidejte zelí, mrkev a jarní cibulku.
- Pořádně promíchejte.
- V nepřilnavé nebo litinové pánvi rozehřejte na středním plameni kapku oleje.
- Po zahřátí přidejte naběračku těsta.
- Zatlačte na rozpálenou pánev, abyste vytvořili kruh o tloušťce asi 1 cm a přikryjte pokličkou.
- Smažte 3–5 minut dozlatova, poté otočte a smažte další 3–4 minuty.
- Přendejte na nahřátý talíř a přikryjte alobalem.
- Udržujte v teple, zatímco připravujete zbylé placky, v případě potřeby přidejte do pánve více oleje.
- Pokapejte sriracha majonézou a posypte nakrájenou jarní cibulkou.