Japonské zelné placky se sriracha majonézou

Japonské zelné placky se sriracha majonézou

Chcete ochutnat zase něco nového? Pak jsou pro vás tyto japonské placičky ze zelí s pikantní majonézou tou pravou volbou!

Ingredience

Na sriracha majonézu:

  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce pálivé omáčky sriracha
  • 1 lžíce citronové šťávy

Na placky:

  • 2 extra velká vejce
  • 120 ml vody
  • 1 a ½ lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce praženého sezamového oleje
  • 120 g hladké mouky
  • ½ hlávky zelí, nakrájeného
  • 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
  • 3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
  • rostlinný olej, na smažení

Postup

  1. V malé misce smíchejte majonézu, srirachu a citronovou šťávu.
  2. Míchejte, aby se vše dobře spojilo.
  3. Ve velké míse ušlehejte vejce, vodu, sójovou omáčku a sezamový olej do hladka.
  4. Za stálého šlehání přidávejte po několika lžících mouku, dokud nevznikne husté, hladké těsto.
  5. Do těsta přidejte zelí, mrkev a jarní cibulku.
  6. Pořádně promíchejte.
  7. V nepřilnavé nebo litinové pánvi rozehřejte na středním plameni kapku oleje.
  8. Po zahřátí přidejte naběračku těsta.
  9. Zatlačte na rozpálenou pánev, abyste vytvořili kruh o tloušťce asi 1 cm a přikryjte pokličkou.
  10. Smažte 3–5 minut dozlatova, poté otočte a smažte další 3–4 minuty.
  11. Přendejte na nahřátý talíř a přikryjte alobalem.
  12. Udržujte v teple, zatímco připravujete zbylé placky, v případě potřeby přidejte do pánve více oleje.
  13. Pokapejte sriracha majonézou a posypte nakrájenou jarní cibulkou.
Japonské placičky ze zelí s pikantní majonézou servírované na talířku s hráškovými lusky a příborem.
www.easyfood.ie

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.