Dušené krůtí maso

Dušené krůtí maso

Přestože máme perkelt ve většině případů zažitý jako pokrm z hovězího, není problém jej uvařit i s jiným druhem masa. Ostatně krůta je vděčné maso a hodí se prakticky na cokoliv. Spolu s cibulí tvoří nerozlučné parťáky a postarají se rovněž o luxusní chuť.

Ingredience:

  • 1,2 kg krůtích prsou nakrájené na kousky o velikosti sousta
  • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 2 velké cibule nakrájené na kostičky
  • 300 ml rajčatové omáčky
  • 2 lžičky pasty z hovězího bujónu nebo 2 kostky hovězího bujonu
  • 1/2 šálku vody
  • 3 polévkové lžíce sladké papriky
  • 1 lžička octa
  • 1/4 hrnku zakysané smetany
  • 1 balení vaječných nudlí

Postup:

  • Kousky masa osolíme a opepříme. Do velkého hrnce dáme zahřát olej na středně vysokou teplotu.
  • Jakmile je horký, přihodíme kousky masa a opečeme ze všech stran. Opečené kousky vyndáme na talíř.
  • Do hrnce přidáme cibuli a restujeme dozlatova.
  • Maso vrátíme zpět do hrnce. Přilijeme rajčatovou omáčku, ocet i vodu, přihodíme bujon s paprikou.
  • Hrnec přikryjeme, snížíme teplotu na minimum a vaříme 2 hodiny, dokud se maso nerozpadne.
  • Sundáme z plotny a necháme 10 minut vychladnout.
  • Poté vmícháme zakysanou smetanu. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme a opepříme.
  • Uvaříme nudle podle návodu na obalu, naservírujeme na talíř a přelijeme hotovou masovou směsí.
Perkelt z krůtího masa s domácími vaječnými nudlemi a restovanou zeleninou jako přílohou.
Zdroj: https://tastesbetterfromscratch.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.