Kuřecí perkelt

Kuřecí perkelt

Když už jsme pro vás hledali zajímavé recepty na tuto pochoutku, rozhodně nemohla chybět i varianta z kuřete. Tento druh masa je stále populárnější, protože je rychle hotové a dá se připravit na jakýkoli způsob.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 velká cibule
  • Špetka cukru krystal
  • 150 g polních hub
  • 150 g lesních hub
  • 2 středně velké mrkve
  • 150 g okurek
  • 300 ml rajčatové šťávy
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • Olej

Postup:

  • Oba druhy hub namočíme do vody. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlměsíčky.
  • Kuřecí maso nakrájíme na středně velké kostky.
  • Dobře omyté houby osušíme papírovými utěrkami a nakrájíme na plátky.
  • Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Nakrájíme také okurky.
  • Do pánve dáme olej, zahřejeme, přihodíme cibuli a oba druhy hub.
  • Přidáme cukr a na mírném ohni orestujeme.
  • Vložíme kuře a lehce restujeme, přičemž přihodíme mrkev a zalijeme rajčatovou šťávou.
  • Přisypeme okusky, zalijeme vodou, aby bylo vše v nádobě potopené.
  • Zaklopíme poklicí. Na mírném ohni dusíme tak dlouho, dokud se maso nepropeče.
Kuřecí směs s houbami a okurkou.
Zdroj: https://tastycraze.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.