Přeneste se do přímořské restaurace s těmito smaženými chobotnicovými kroužky inspirovanými v nejlepších restauracích u Středozemního moře. Smažení je jednodušší, než si myslíte a lahodný česnekový dip chuť chobotnice jen podtrhne.
Co budeme potřebovat
- 500 g chobotnice (očištěné)
- Rostlinný olej (pro smažení)
- 50 g hladké mouky
- 50 g kukuřičné mouky
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- Špetka kajenského pepře
Na dip
- 150 g majonézy
- Velký stroužek česneku (jemně nastrouhaný)
- Špetka šafránu
- ½ citronu (šťáva)
Postup
- Chobotnici odřízneme chapadla a dáme je do misky
- Zbytek chobotnice nakrájíme na zhruba centimetr silné kroužky a přidáme je do mísy k chapadlům
- Ve velké pánvi si na mírnou teplotu rozehřejeme olej
- Na dip si smícháme v malé misce majonézu, česnek, šafrán a citronovou šťávu a dáme stranou
- Chobotnici promícháme s moukou, kukuřičnou moukou, práškem do pečiva, kajenským pepřem a ½ lžičky soli
- Když je olej roztopený přidáme kousky chobotnice
- Kousky přidáváme v několika várkách, aby se nám nezačala místo smažení vařit
- Smažíme po dobu 2 minut, dokud nebudou kousky lehce zlaté a křupavé
- Chobotnici dáme stranou na plech vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou
- Smaženou chobotnici podáváme teplou s domácím česnekovo šafránovým dipem