Domácí churros v troubě

Domácí churros v troubě

Výroba doma pečené sladké, skořicí vonící pochutiny je mnohem jednodušší, než si možná myslíte. Není třeba zahřívat velkou pánev s rostlinným olejem a přivádět jej k varu, protože toto těsto se v malém hrnci na sporáku velmi snadno spojí a pak se upeče jako plát sušenek.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 230 ml vody
  2. 115 g másla
  3. ½ lžičky vanilkového extraktu
  4. 2 lžíce třtinového cukru (bílý, pokud nemáte hnědý)
  5. ¼ lžičky soli
  6. 150 g hladké mouky
  7. 3 vejce (pokojové teploty)

Na posypání

  1. 115 g cukru krystal
  2. ¼ lžičky soli
  3. Lžička skořice

Na namáčení

  1. 180 g hořkosladké čokolády (alespoň 58 % kakaa, nasekané)
  2. 570 ml mléka
  3. ½ lžičky kukuřičného škrobu (smícháme se 2 lžičkami vody)
  4. ¼ lžičky vanilky

Postup

  1. Troubu předehřejeme troubu na 200 stupňů
  2. Na pečení churros si připravíme dva plechy
  3. Na plechy položíme pečící papír a dáme stranou
  4. Do středního hrnce přidáme vodu, třtinový cukr, sůl a máslo
  5. Umístíme ho na plotnu a zapneme teplotu na středně vysokou
  6. Zahříváme, dokud se máslo nerozpustí a směs se nezačne vařit
  7. Jakmile se vaří, zašleháme mouku
  8. Šleháme, dokud nezůstanou žádné hrudky z mouky a nevytvoří se koule těsta
  9. Nyní pomocí dřevěné vařečky promícháme těsto v hrnci a vaříme ho asi minutu při nízké teplotě
  10. Děláme to jen minutu, pak těsto sundáme z plotny a odstavíme
  11. V misce smícháme vejce a vanilku a prošleháme
  12. Pomocí lžíce přidáme do těsta trochu vaječné směsi
  13. Dobře promícháme, dokud se vejce nezapracují a těsto nebude mít vzhled bramborové kaše
  14. Pokračujeme v přidávání vajec, dokud se nepropojí s těstem
  15. Těsto poté přendáme do cukrářského zdobícího pytlíku, zakončeným s hvězdicovou špičkou
  16. Na plechy pokryté pečícím papírem protlačíme těsto do dlouhých hadů
  17. Dbáme na to, abychom je měli pěkně a tlustě
  18. Mezi churros necháme asi 5 centimetrů místa
  19. Plechy vložíme do trouby a pečeme asi 18–22 minut, dozlatova
  20. Poté vypneme troubu a churrot tam necháme dalších 10 minut, aby trochu oschly
  21. Tento krok jim pomáhá udržet si tvar a nezploštit se, jakmile vychladnou
  22. Smícháme cukr, skořici a sůl
  23. Vyndáme churros přímo z trouby a promícháme je do cukerné směsi směsi, dokud nebudou dobře obalené
  24. Na horkou čokoládu si ve velkém hrnci zahřejeme mléko, dokud se nezačne vařit
  25. Vmícháme čokoládu a začneme jí za častého šlehání zahřívat, zahřívejte čokoládu, dokud se čokoláda nerozpustí
  26. Kukuřičný škrob smíchaný s vodou (konzistence kašičky) zašleháme do čokolády
  27. Za stálého šlehání vaříme na střední teplotu, dokud čokoládová směs nezačne bublat
  28. Poté teplotu snížíme a za stálého šlehání vaříme další 2 minuty, dokud nezhoustne
  29. Čokoládu sundáme z plotny a vmícháme vanilku
  30. Čokoládový dip podáváme k teplým churros
V roubě pečené sladké tyčinky bez oleje se skořicovým cukrem.
Zdroj: eatdrinkshrink.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.