Sladké pečené veganské tyčinky se skořicí

Sladké pečené veganské tyčinky se skořicí

Nemohli jsme zapomenout ani na naše veganské čtenáře. Nejen pro ně jsme připravili tento skvělý recept na veganské churros, které obsahují jen rostlinné složky. Chuť je stejně výtečná jako u originálního receptu!

Co budeme potřebovat

Na churros

  1. 250 ml vody
  2. 3 lžíce kokosového oleje
  3. Lžíce kokosového cukru
  4. ¼ lžičky soli
  5. 140 g kokosové mouky
  6. Lžička vanilkového extraktu

Na posypání

  1. 50 g kokosového cukru
  2. ½ lžičky mleté skořice
  3. 2 lžíce veganského másla

Na čokoládový dip

  1. 125 g Vego-Bio veganské hořké čokolády
  2. ½ lžíce kokosového oleje

Na kokosový dip

  1. Plechovka plnotučného kokosového mléka
  2. 10 gramů třtinového cukru
  3. 6 lžic veganského másla
  4. 2 lžíce kukuřičného škrobu
  5. 2 lžíce mandlového mléka (nebo vody)

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů
  2. Do pánve přidáme vodu, kokosový olej, cukr a sůl
  3. Mícháme, dokud se kokosový olej nerozpustí a voda se nevyvaří
  4. Když se voda vaří, vypneme teplo a přidáme mouku
  5. Mícháme, dokud nezískáme těsto
  6. To necháme 10 minut vychladnout
  7. Smícháme si skořici a cukr
  8. Vychladlé těsto vložíme do cukrářského sáčku
  9. Vytvoříme 5-7 centimetrů dlouhé churros
  10. Vložíme je do trouby na pečícím papírem vyloženém plechu
  11. Pečeme je po dobu 25–35 minut a uprostřed pečení je otočíme, aby se rovnoměrně opekly
  12. Nakonec troubu vypneme a necháme je ještě 10 minut vyschnout
  13. Po upečení churros necháme vychladnout, potřeme je rozpuštěným veganským máslem a přidáme je do misky s cukrem a skořicí, aby se obalily
  14. Pro přípravu dipu přidáme čokoládu a kokosový olej do misky a zahříváme v 15 vteřinovým intervalech v mikrovlnné troubě, aby se čokoláda nepřipálila
  15. Pro přípravu kokosového dipu přidáme všechny ingredience na pánev a přivedeme je k varu
  16. Teplotu snížíme na nízkou a vaříme dalších 10 minut, dokud se mírně nezredukuje na polovinu a nezezlátne
  17. Vezmeme 3 polévkové lžíce horkého mandlového mléka nebo vody a smícháme je s kukuřičným škrobem
  18. Vše šleháme do hladka
  19. Škrob nalijeme do směsi na sporáku a šleháme, aby se ingredience spojily
  20. Nakonec pánev odstraníme z plotny
  21. Po odstranění z tepla omáčka ještě zhoustne
Veganská verze těchto sladkých skořicových tyčinek pečených v troubě.
Zdroj: thefeedfeed.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.