Pojďme si teď chvíli povídat o omáčkách, které se skvěle hodí k těmto receptům na churros. Každá omáčka přidá k této sladkosti něco nového a zábavného. Kořeněná čokoládová omáčka vás bude lehce štipkat na jazyku, omáčka dulce de leche podtrhne tuto dobrotu svou sladkostí a svěží mangová omáčka se krásně spojí se skořicovým cukrem a vy se budete těšit na každé další sousto!
Co budeme potřebovat
- 230 g nasekané polosladké čokolády
- 250 ml husté smetany
- 2 lžíce nesoleného másla (pokojové teploty)
- Špetka mletého kajenského pepře
- ½ lžičky chilli
- Špetka soli
Postup
- Nasekanou čokoládu dáme do střední mísy a dáme stranou
- Smetanu nalijeme do malého hrnce a zapneme ho na středně vysokou teplotu a zahříváme, dokud nezačne bublat
- Nakrájenou čokoládu zalijeme hustou smetanou a necháme 1 minutu uležet, aby čokoláda změkla
- Smetanu a čokoládu promícháme, dokud nebude hladká a tekutá, poté přidáme máslo pokojové teploty, kajenský pepř, chilli a velkou špetku soli
- Šleháme, dokud není vše lesklé a hladké
- Omáčku ochutnáme, a pokud chceme pikantnější chuť, přidáme chilli nebo pepř
- Tuto omáčku podáváme nejlépe teplou