Sladké omáčky k namáčení

Sladké omáčky k namáčení

Pojďme si teď chvíli povídat o omáčkách, které se skvěle hodí k těmto receptům na churros. Každá omáčka přidá k této sladkosti něco nového a zábavného. Kořeněná čokoládová omáčka vás bude lehce štipkat na jazyku, omáčka dulce de leche podtrhne tuto dobrotu svou sladkostí a svěží mangová omáčka se krásně spojí se skořicovým cukrem a vy se budete těšit na každé další sousto!

Co budeme potřebovat

  1. 230 g nasekané polosladké čokolády
  2. 250 ml husté smetany
  3. 2 lžíce nesoleného másla (pokojové teploty)
  4. Špetka mletého kajenského pepře
  5. ½ lžičky chilli
  6. Špetka soli

Postup

  1. Nasekanou čokoládu dáme do střední mísy a dáme stranou
  2. Smetanu nalijeme do malého hrnce a zapneme ho na středně vysokou teplotu a zahříváme, dokud nezačne bublat
  3. Nakrájenou čokoládu zalijeme hustou smetanou a necháme 1 minutu uležet, aby čokoláda změkla
  4. Smetanu a čokoládu promícháme, dokud nebude hladká a tekutá, poté přidáme máslo pokojové teploty, kajenský pepř, chilli a velkou špetku soli
  5. Šleháme, dokud není vše lesklé a hladké
  6. Omáčku ochutnáme, a pokud chceme pikantnější chuť, přidáme chilli nebo pepř
  7. Tuto omáčku podáváme nejlépe teplou
Nejlepší krémová omáčka na namáčení sladkých tyčinek ze skořice.
Zdroj: somuchfoodblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.