Mangová omáčka

Mangová omáčka

Co budeme potřebovat

  1. 3 velká zralá manga (nebo 350 ml mangového pyré)
  2. 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  3. 2 lžíce krupicového cukru

Postup

  1. Pokud používáme čerstvé mango, oloupeme ho a odřízneme dužinu
  2. Mango vložíme do kuchyňského robotu nebo vysokorychlostního mixéru a zpracujeme, dokud z něj nevznikne pyré
  3. Dužinu přelijeme přes jemné síto
  4. Pokud používáme zmrazené mangové pyré, necháme ho rozmrazit
  5. Pyré smícháme s limetkovou šťávou a krystalovým cukrem ve středním hrnci a zapneme ho na střední teplotu
  6. Mícháme, aby se ingredience spojily
  7. Za častého míchání mangové pyré vaříme, dokud se nezredukuje na polovinu
  8. Bude to trvat asi 10–15 minut
  9. Musíme často míchat, aby se ovoce na dně nepřipálilo
  10. Mango omáčka se nejlépe podává při pokojové teplotě nebo chlazená, ne teplá
Sladká omáčka z manga a z cukru k podávání ke sladkému dezertu.
Zdroj: twocupsflour.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.