Banánové suflé

Banánové suflé

Neexistuje nic jako delikátní dezert, který zakončí naprosto fantastickou večeři. Tento recept na horký banánový dortík lze připravit i den předem a nakonec ho podávat s trochou vanilkové zmrzliny.

Co budeme potřebovat

  1. 2 banány
  2. 6 bílků
  3. 150 g moučkového cukru
  4. Máslo na vymazání
  5. Lžíce vody
  6. Lžíce kukuřičné mouky
  7. Lžička citronové šťávy

Postup

  1. Nejprve si zapékací mističky dobře vymažeme máslem
  2. Do jedné formičky přidáme lžičku moučkového cukru a formičkou otáčíme, aby se cukr přichytil po stranách formičky
  3. Opakujeme, dokud nebudou všechny čtyři formičky dobře vysypané
  4. Základ suflé vytvoříme smícháním vody a kukuřičné mouky
  5. Směs vložíme do kuchyňského robotu se zralými banány a vymačkanou citronovou šťávou
  6. Mixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence těsta
  7. Vedle v misce si vyšleháme bílky do tuhého sněhu
  8. Do velké mísy odejdeme čtyři vrchovaté lžičky banánové směsi, odebereme třetinu vyšlehaného sněhu a důkladně promícháme, abychom získali banánovou pastu
  9. Jemně přidáme zbývající sníh a smícháme
  10. Banánové těsto na suflé rozdělíme rovnoměrně do formiček
  11. Uhladíme vršky těsta
  12. Až budeme připraveni suflé péct, formičky vyložíme na plech a pečeme po dobu 10-15 minut na 180 stupňů
  13. Suflé ihned podáváme s miskou vanilkové zmrzliny
Dezert z banánu posypaný moučkovým cukrem upečený v troubě.
Zdroj: cookingtoentertain.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.