Vyzkoušejte tento snadný recept na bruschettu, který se stane vaším oblíbeným letním předkrmem. Ideální na letní večírky, ale i večeře o všedním dni.
Ingredience
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 1 a 1/2 lžičky lisovaného čerstvého česneku
- 700 g rajčat, nakrájených na kostičky
- 1/4 šálku jemně nastrouhaného parmazánu
- 1 lžíce balzamikového octa nebo více podle chuti
- 3/4 lžičky soli, poté více podle chuti
- 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1/4 šálku bazalky, nasekané na proužky
- 1 bochník (420 g) francouzského, nakrájeného na 1,3 cm silné plátky (asi 12 plátků)
Postup
- Zahřejte olivový olej v malé pánvi nebo kastrůlku na středně nízkém plameni.
- Přidejte česnek a opékejte, dokud nezačne zlátnout, asi 1 minutu.
- Přendejte do velké mísy.
- Nechte vychladnout, zatímco budete krájet rajčata a bazalku.
- Rajčata nasypte do mísy s vychladlou směsí oleje.
- Přidejte parmazán, bazalku, balzamikový ocet, sůl a pepř.
- Směs dobře promíchejte.
- Umístěte mřížku do trouby několik cm pod gril a předehřejte na funkci na gril.
- Zarovnejte plátky chleba na plech.
- Grilujte dozlatova, asi minutu, poté otočte na druhou strany a opět grilujte dozlatova.
- Ihned podávejte rajčatovou směs s opečeným chlebem (lžící přidejte trochu šťávy).
- Pokud chcete, ozdobte ještě parmazánem.
Podívejte se také na našich 7 nejlepších italských receptů! Jaký si uvaříte první?