Blanšírovaný špenát promíchaný s rozdrobenou fetou a nakrájenými rajčaty vytváří luxusní topping, kterým si potřete opečený chléb a jednoduše tak vykouzlíte na stůl úžasnou lehkou večeři nebo chutný předkrm.
Ingredience
- ¼ šálku špenátu blanšírovaného, vymačkaného a nakrájeného
- ¼ šálku rozdrobené fety
- ¼ šálku rajčat zbavených semínek a nahrubo nakrájených
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- 6 plátků chleba
- 1 stroužek česneku, nakrájený na polovinu
- extra panenský olivový olej
Postup
- Smíchejte nakrájený špenát, sýr a rajčata.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Chléb opékejte do světle hněda
- Plátky chleba potřeme z obou stran řezanými stranami česneku.
- Pokapejte olivovým olejem.
- Špenátovou směs rozdělte na plátky chleba a ihned podávejte!
Máme pro vás také oblíbené recepty na italský salát s mozzarellou a bazalkou v 8 různých verzích. Vyzkoušejte je všechny!