Houbová bruschetta s balzamikem a tymiánem

Houbová bruschetta s balzamikem a tymiánem

Houby a tymián jsou nejlepší kamarádi! Zkombinujte je s balzamikovým octem a vznikne neodolatelná pochoutka, kterou jednoduše navršte na opečený chléb lehce potřený česnekem. Je to skvělá snídaně, lehký oběd či perfektní předkrm, jehož příprava vám zabere pouhých 10 minut.

Ingredience

  • 400 g libovolných hub
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 polévková lžíce lístků tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti
  • půl stroužku česneku, neloupaného
  • 4 plátky chleba
  • extra olivový olej na pokapání

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu.
  2. Houby nakrájejte na 0,5 cm plátky.
  3. Vhoďte do pánve a rychle restujte, asi minutu nebo dvě.
  4. Přidejte balzamikový ocet a posypte cukrem, poté míchejte dalších asi 30 sekund, aby balzamiko a cukr zkaramelizovaly.
  5. Přidejte tymián a dochuťte solí a pepřem.
  6. Chleba opečte a každý kousek potřete česnekem.
  7. Navršte na chléb houby a ihned podávejte, pokapané extra olivovým olejem (pokud chcete).
Plátky opečeného chleba natřené houbovou směsí s balzamikem a tymíánem.
www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.