Houby a tymián jsou nejlepší kamarádi! Zkombinujte je s balzamikovým octem a vznikne neodolatelná pochoutka, kterou jednoduše navršte na opečený chléb lehce potřený česnekem. Je to skvělá snídaně, lehký oběd či perfektní předkrm, jehož příprava vám zabere pouhých 10 minut.
Ingredience
- 400 g libovolných hub
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička cukru
- 1 polévková lžíce lístků tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
- půl stroužku česneku, neloupaného
- 4 plátky chleba
- extra olivový olej na pokapání
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu.
- Houby nakrájejte na 0,5 cm plátky.
- Vhoďte do pánve a rychle restujte, asi minutu nebo dvě.
- Přidejte balzamikový ocet a posypte cukrem, poté míchejte dalších asi 30 sekund, aby balzamiko a cukr zkaramelizovaly.
- Přidejte tymián a dochuťte solí a pepřem.
- Chleba opečte a každý kousek potřete česnekem.
- Navršte na chléb houby a ihned podávejte, pokapané extra olivovým olejem (pokud chcete).