Rajčatová bruschetta s avokádem a mozzarellou

Rajčatová bruschetta s avokádem a mozzarellou

Rychlá a jednoduchá bruschetta s avokádem je ideální na brunch nebo jako lehká večeře. Připravíte ji za méně než 20 minut a přitom s ní uděláte neuvěřitelnou parádu!

Ingredience

Na chléb:

  • 1 bochník chleba
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku

Na rajčatovou směs:

  • 280 g cherry rajčat, rovnoměrně nakrájených na plátky
  • ¼ šálku nakrájené červené cibule
  • 4-5 nakrájených lístků čerstvé bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Na avokádo:

  • 2 střední avokáda, oloupaná, zbavená jádřinců a rozdrcená
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • sůl podle chuti

Ostatní:

  • 1/4 šálku nakrájené Mozzarelly
  • čerstvé listy bazalky
  • 1 lžíce balzamikového octa na pokapání

Postup

  1. Předehřejte troubu na grilovací program.
  2. Nakrájejte chléb na 1,3 cm silné plátky.
  3. Přeneste plátky chleba na plech.
  4. Postříkejte olivovým olejem a plátky pečte v troubě asi 2 minuty z každé strany nebo do zlatova.
  5. Když je chléb křupavý, vyjměte ho z trouby.
  6. Rozkrojte stroužek česneku na polovinu.
  7. Všechny plátky chleba potřete česnekem.
  8. Dejte stranou.
  9. V samostatné misce smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, olivový olej, lístky čerstvé bazalky a sůl.
  10. Promíchejte.
  11. Smíchejte rozdrcené avokádo, limetkovou šťávu a mletý pepř.
  12. Pořádně promíchejte.
  13. Vezměte si krajíc opečeného chleba.
  14. Na každý plátek natřete vrstvu avokádové směsi.
  15. Na vrstvu avokáda bohatě naneste rajčatovou směs.
  16. Nakonec poklaďte mozzarellou nakrájenou na kostičky a lístky čerstvé bazalky.
  17. Ihned podávejte.
Plátky opečeného chleba potřené směsí rajčat, avokáda, sýru a bazalky.
www.ruchiskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.