Rychlá a jednoduchá bruschetta s avokádem je ideální na brunch nebo jako lehká večeře. Připravíte ji za méně než 20 minut a přitom s ní uděláte neuvěřitelnou parádu!
Ingredience
Na chléb:
- 1 bochník chleba
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
Na rajčatovou směs:
- 280 g cherry rajčat, rovnoměrně nakrájených na plátky
- ¼ šálku nakrájené červené cibule
- 4-5 nakrájených lístků čerstvé bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
Na avokádo:
- 2 střední avokáda, oloupaná, zbavená jádřinců a rozdrcená
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- sůl podle chuti
Ostatní:
- 1/4 šálku nakrájené Mozzarelly
- čerstvé listy bazalky
- 1 lžíce balzamikového octa na pokapání
Postup
- Předehřejte troubu na grilovací program.
- Nakrájejte chléb na 1,3 cm silné plátky.
- Přeneste plátky chleba na plech.
- Postříkejte olivovým olejem a plátky pečte v troubě asi 2 minuty z každé strany nebo do zlatova.
- Když je chléb křupavý, vyjměte ho z trouby.
- Rozkrojte stroužek česneku na polovinu.
- Všechny plátky chleba potřete česnekem.
- Dejte stranou.
- V samostatné misce smíchejte nakrájená rajčata, cibuli, olivový olej, lístky čerstvé bazalky a sůl.
- Promíchejte.
- Smíchejte rozdrcené avokádo, limetkovou šťávu a mletý pepř.
- Pořádně promíchejte.
- Vezměte si krajíc opečeného chleba.
- Na každý plátek natřete vrstvu avokádové směsi.
- Na vrstvu avokáda bohatě naneste rajčatovou směs.
- Nakonec poklaďte mozzarellou nakrájenou na kostičky a lístky čerstvé bazalky.
- Ihned podávejte.