Koktejl jako je piňa colada se dá připravit v mnoha variantách a když jsou u toho i citrusy, pak to má do určité míry pořádný říz a vynikající chuť. Vyzkoušejte také tuto variantu a uvidíte, jestli je lepší nebo jen jiná než ty předchozí.
Ingredience:
- 350 g čerstvého ananasu oloupaného a nakrájeného na středně velké kostky
- 150 ml krému z kokosu CocoLópez
- 100 ml neslazeného kokosového mléka
- 200 ml bílého rumu
- 3 polévkové lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 80 ml tmavého rumu
- 3 hrnky ledu
Na ozdobu:
- Koktejlové třešně Red Maraschino
- Plátky limetky
Postup:
- Do uzavíratelného plastového sáčku dáme 2/3 kostek ananasu tak, aby byly rozprostřené po celém sáčku. Dáme do mrazáku minimálně na 4 hodiny zmrazit.
- Krém z kokosu promícháme s kokosovým mlékem.
- Zmrazené kostky ananasu dáme do nádoby mixéru, zalijeme kokosovou směsí, bílým rumem, limetkovou šťávou i ledem a rozmixujeme na nejvyšší obrátky.
- Jakmile bude vše hladké, přendáme nádobu mixéru do mrazáku a necháme tak dlouho, dokud nezhoustne a nezíská konzistence jako mléčný koktejl. Bude to trvat zhruba 25 – 40 minut, závisí na teplotě uvnitř mrazničky.
- Poté vyjmeme nádobu z mrazáku, nasadíme na mixér a znovu rozmixujeme.
- Nápoj musí mít kašovitou konzistence zmrazeného nápoje.
- Rozdělíme do 4 sklenic a do každé nalijeme 20 ml tmavého rumu.
- Nakonec ozdobíme plátky limetky a koktejlovou třešní.