Halloumi burger

Halloumi burger
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Jednoduchý kouřový halloumi burger, díky kterému si na klasický hamburger ani nevzpomenete! Luxusní vegetariánská pochoutka, kterou prostě musíte ochutnat!

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 žampiony portobello, otřené a zbavené stopek
  • 200 g sýra na grilování halloumi, nakrájeného na silné plátky
  • 2 burgerové briošky, rozkrojené napůl
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené cibule
  • 2 lžíce nadrobno nakrájených rajčat
  • 2 lžíce nadrobno nakrájené okurky
  • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé máty
  •  šťáva z 1 limetky
  • 4 lžíce hummusu
  • 1 velké rajče, nakrájené na silné plátky
  • 4 listy římského salátu, nahrubo natrhané
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Zahřejte pánev nebo gril, dokud nebude horký.
  2. Houby potřete polovinou oleje a dobře osolte.
  3. Umístěte na pánev nebo gril a opékejte 6–8 minut, v polovině vaření je obraťte.
  4. Mezitím potřete zbylým olejem plátky halloumi a řeznou stranu briošek.
  5. Grilujte 2–3 minuty nebo do lehkého zuhelnatění.
  6. Nakrájenou cibuli, rajče, okurku a mátu smíchejte s limetkovou šťávou a dobře osolte.
  7. Chcete-li sestavit burgery, položte houbu na spodní polovinu briošky a potřete hummusem.
  8. Navrch dejte nakrájené rajče, salát a halloumi.
  9. Zalijte směsí z cibule, rajčat, limety, přiklopte horní polovinou briošky a ihned podávejte.
Dva burgery plněné sýrem, zeleninou a rajčatovo-cibulovou směsí podávané na dřevěném prkýnku s vedle položenou salsou, vymačkanou limetkou, lžičkou a dvěma sklenicemi piva.
www.bbc.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.