Tento recept je variací na tradiční německou pivní pomazánku Obatzda, kde tvarůžky nahradily sýr hermelínového typu.
Ingredience
- 200 g sýru Limburger (možno použít i Romadur)
- 200 g taveného sýra (Maratonec, Veselá kráva a podobné)
- 40 g másla
- 2 a půl lžičky sladké papriky (nejlépe maďarské)
- 2 lžičky mletého kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- 80 ml pivního speciálu (například tmavé či pšeničné pivo)
- 40 g cibule
- malý svazek pažitky
Postup
- Sýry a máslo vyjmeme z lednice, nakrájíme na malé kousky a necháme odležet při pokojové teplotě.
- Poté je přendáme do misky a přidáme papriku, kmín, pepř, sůl, pivo (začneme dvěma lžícemi) a s pomocí vidličky důkladně propojíme a prohněteme.
- Zbylé pivo postupně přidáváme, dokud nedosáhneme konzistence dle svých představ.
- Misku zakryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici tři hodiny tuhnout.
- Misku z lednice vytáhneme těsně před podáváním. Nakrájíme cibuli na jemno a v sítu ji propláchneme pod vodou a osušíme utěrkou.
- Pažitku nasekáme najemno, 2 čajové lžičky vmícháme spolu s cibulí do hotové pomazánky, zbytek použijeme na posypání.