Pro milovníky všeho sladkého, tak jako všeho veganského jsme připravili tento recept na kremešnit. Je to opravdu jednoduchá veganská verze oblíbeného krémového zákusku. V našem případě jde o vrstvený dezert vyrobený z pšeničných tortill a polevy z cukru, zdobený, buď opraženými vlašskými ořechy, nebo kokosovými proužky.
Co budeme potřebovat
- 10 tortill
- 450 ml sójového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
- 3 lžíce mandlové mouky
- 125 g kokosového nebo třtinového cukru
- Lžička vanilkového extraktu
- 30 g pražených vlašských ořechů
Postup
- Tortilly si zahřejeme na pánvi, dokud nejsou z obou stran zcela opečené a dáme stranou na talíř
- V hrnci si smícháme sójové mléko, kokosový cukr a vanilkový extrakt
- Vše začneme zahřívat na střední teplotu
- Vmícháme mouku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne a nevytvoří polevu podobnu pudinku
- Vezmeme první tortillu a potřeme jí pudinkem a přikryjeme jí další tortillou
- Takto vrstvy střídáme, dokud nám nedojdou tortilly
- Na vrchu nám musí vyjít poleva
- Tu ozdobíme opraženými vlašskými ořechy