Pečené uzené v ovocném nálevu

Pečené uzené v ovocném nálevu

Luxusní pochoutka, kterou prostě musíte ochutnat! Pečené uzené maso nasladko je naprosto delikátní záležitost, kterou ocení i ti nejnáročnější hosté.

Ingredience

  • 1 ks uzeného masa
  • 1 šálek hruškového džusu
  • 1 šálek pomerančového džusu
  • 0,5 šálku třtinového cukru
  • 0,5 šálku medu

Postup

  1. Troubu si předehřejte na 200 °C.
  2. Do hlubokého pekáče nalijte hruškový a pomerančový džus (můžete přidat i vodu), promíchejte a vložte do něj uzené maso (maso by mělo být zalito cca do poloviny).
  3. Pekáč přikryjte alobalem a při teplotě 200 ° C ho pečte maso do měkka.
  4. Maso během pečení polévejte ovocnou směsí, v případě potřeby přidejte vodu.
  5. Když je maso dostatečně měkké, vyndejte ho z trouby a připravte si glazuru.
  6. Med smíchejte s cukrem, touto směsí polijte maso a nechte ho dopéct dozlatova (můžete použít funkci gril, avšak pozor na to, aby se vám maso nespálilo).
  7. Takto připravené uzené maso podávejte s celozrnným chlebem, křenem a nakládanými okurkami, případně s různými druhy bramborových salátů.
Kus pečeného masa, pokrájeného a servírovaného na tácku s vidličkou.
www.blog.cavetools.com

Máme pro vás také další recepty na kaši z hrachu 5x jinak. Objevte klasické i netradiční varianty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.