Halušky patří mezi tradiční slovenské jídlo s nezaměnitelnou chutí. Vyzkoušejte tuto variantu se zelím a uzeným masem. Budete se oblizovat!
Ingredience
- 3 brambory
- 300 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 200 g kysaného zelí
- 200 g uzeného masa
- 1 cibule
- sůl a pepř dle chuti
- kmín dle chuti
- 1 lžíce oleje
Postup
- Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte.
- Vymačkejte z nich veškerou vodu.
- K nastrouhaným bramborám přidejte mouku, sůl a vejce.
- Vypracujte těsto.
- V hrnci přiveďte vodu k varu.
- Těsto vložte do síta na halušky a protlačte do vroucí vody noky.
- Vařte cca 8 minut, pokud samy nevyplavou na povrch.
- Uvařené halušky sceďte a nechte je v míse.
- Na pánvi si na oleji dozlatova osmahněte najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené uzené maso.
- K masu a cibuli přidejte kysané zelí, kmín, sůl, pepř a vše společně ještě chvíli opékejte.
- Halušky servírujte promíchané se zelím a uzeným.
- Ozdobte jarní cibulkou nebo pažitkou.
Vyzkoušejte také naše další recepty na luxusní knedlíky z brambor. Užijte si různé náplně!