Uzené s křenovou omáčkou

Uzené s křenovou omáčkou

Vyzkoušejte tento jednoduchý tradiční recept na křenovou omáčku s uzeným masem. Zvládne ho i úplný začátečník!

Ingredience

  • 1 kg uzené krkovičky
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • podle chuti (čerstvý nastrouhaný) křen
  • podle chuti sůl
  • podle chuti krystalový cukr
  • podle chuti citrónová šťáva
  • 250 ml smetany na vaření
  • 100 ml mléka
  • 1 středně velká cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 300 ml vývaru z uzeného masa

Postup

  1. Nejprve si uvařte uzené maso.
  2. Na rozehřátém másle osmahněte hladkou mouku do žluta.
  3. Zalijte mlékem a povařte na mírném ohni asi 10 minut.
  4. Přimíchejte vývar z uzeného masa (asi 3 dl), a přidejte nastrouhaný čerstvý křen.
  5. Pomalu povařte dalších 10 minut, případně osolte.
  6. Se solí opatrně, vývar je slaný od uzeného.
  7. Podle chuti přidejte cukr a citrónovou šťávu.
  8. Nakonec přidejte kvalitní smetanu na vaření.
  9. Nechte přejít varem.
  10. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli do hněda.
  11. Nakrájené maso dejte na talíř a posypte osmaženou cibulí.
  12. Podávejte s knedlíkem.
Plátek uzeného se smaženou cibulkou, servírovaný s omáčkou z křenu a houskovým knedlíkem.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.