Výtečné bezlepkové jídlo, které si s klidem můžete dopřát i během diety. Je jednoduché na přípravu a přitom chutné. Užijte si ho!
Ingredience
- 900 g brambor
- 450 g uzeného masa
- 100 g strouhaného Eidamu
- 3 vejce
- 220 ml mléka
- 100 g cibule
- 20 g oleje / ghí / sádla
- sůl
- pepř
Postup
- Brambory si uvařte ve slupce (můžete i den dopředu).
- Uzené si můžete také ještě uvařit, ale nemusíte.
- 2 ze 3 vajec uvařte na tvrdo (1 nechte syrové) a po vychladnutí je nakrájejte na kostičky.
- Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
- Uvařené a oloupané brambory si přes síto nakrájejte na kostičky.
- Uzené maso také pokrájejte na kostičky.
- Nakrájené brambory, uzené a vajíčka dejte do pekáče a jemně promíchejte.
- Cibulu osmahněte na tuku a přidejte do pekáče na směs.
- V mléce si rozmíchejte nastrouhaný sýr, 1 syrové vejce, sůl a pepř.
- Tuto směs nalijte na zbytek ingrediencí, které máte již v pekáči a jemně je spolu promíchejte.
- Pekáč vložte do trouby na 160°C a pečte přibližně hodinu.
- Dobrou chuť!