Uzené hovězí hrudí pro začátečníky

Uzené hovězí hrudí pro začátečníky

Zkuste si připravit vlastní uzené maso, po kterém se budete moci utlouct. S naším návodem to zvládne úplně každý!

Ingredience

  • 4,5 kg hovězího hrudí bez kosti
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1/3 šálku soli
  • 1/3 šálku papriky
  • 1/3 šálku sušeného chilli
  • 1/4 šálku černého pepře

Postup

  1. Ořízněte tuk z masa, pořádně ho potřete směsí koření a roztopte udírnu či gril na teplotu cca 107 stupňů Celsia.
  2. Vložte maso do udírny a nechte ho tam, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 74 °C (asi 7 hodin).
  3. Vyjměte hrudí a zabalte ho do alobalu, poté maso vložte zpět do udírny/grilu a nechte ho tam, dokud nejtlustší konec hrudi nedosáhne teploty 93 °C.
  4. Propečenost ověřte tak, že nejtenčí konec masa bude měkký.
  5. Hrudí nechte zabalené v alobalu a před krájením ho nechte alespoň 45 minut odpočinout.
  6. Podávejte a užívejte si ho!
Pokrájený kus uzeného hovězího.
www.saltpepperskillet.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.