Věřte, že podle fotky si řeknete, to zase bude nudný recept, ale právě naopak. Takto upravené kuře je dokonale lahodné, tak akorát okořeněné a každé sousto se rozplyne na jazyku. Dokonce i ti největší mrzouti se budou olizovat až na hlavě.
Ingredience:
- 4 půlky kuřecích prsou bez kůže a kostí
- 4 plátky šunky
- 4 plátky čedaru nebo jiného tvrdého sýra
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 rozšlehaná vejce
- 1/3 hrnku mléka
- 1 hrnek suché strouhanky
- 1/4 hrnku extra panenského olivového oleje
- 1 plechovka kondenzované smetanové houbové polévky
- 1/2 kg žampionů nakrájených na plátky
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/8 lžičky kari
- 1/4 hrnku bílého vína
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- 2 snítky čerstvé petrželky na ozdobu
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 175 stupňů.
- Kuřecí prsa naklepeme přes potravinovou fólii, aby nebylo maso potrhané.
- Každý plátek šunky nejdříve srolujeme samostatně, poté do plátku sýra a nakonec zarolujeme do prsíček.
- Do misky dáme mouku, sůl, pepř i papriku. V druhé misce rozšleháme vejce s mlékem. Poslední miska bude obsahovat strouhanku.
- Cordon bleu obalíme v ochucené mouce, potom ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.
- V pánvi rozehřejeme olej. Když je rozpálený, vložíme do něj obalené kuře a pečeme ze všech stran, až bude mít zlatavý povrch.
- Osmažené kuře dáme na talíř a zakryjeme alobalem, aby nevystydlo.
- Do velké misky dáme polévku z konzervy, houby, česnekový prášek, kari, víno a zakysanou smetanu. Důkladně rozmícháme.
- Osmažené kuře dáme do zapékací misky, přelijeme omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 15 – 20 minut.
- Servírujeme ozdobené snítkami čerstvé petrželky.