Krůtí prsa s nádivkou

Krůtí prsa s nádivkou

Podobně jako telecí či kuřecí cordon bleu, má své kouzlo i to z krůtího masa. Příprava není nijak náročná a skvěle si pochutnáte. Dokonce se tento recept hodí k cibulové polévce s čerstvě upečeným domácím chlebem.

Ingredience:

  • 1 krůtí prsa
  • 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 4 plátky uzené šunky
  • 4 plátky švýcarského sýra
  • 1/4 hrnku celozrnné mouky
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1/2 hrnku ochucené strouhanky

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 190 stupňů.
  • Krůtí prsa nakrájíme na 4 stejné díly.
  • Položte mezi dva listy voskovaného papíru a rozklepeme paličkou, dokud není krůta tenká.
  • Hořčici rovnoměrně rozetřeme na každý kousek masa.
  • Na každé prso položíme plátky šunky a sýra, na jednom konci ponecháme 1,3 cm. Srolujeme směrem k otevřenému konci a v případě potřeby zajistíme párátky.
  • Připravíme si tři misky. Do první misky dáme mouku, druhá je na rozšlehaná vejce a do třetí nádoby nasypeme ochucenou strouhanku.
  • Rolky po jednom obalíme moukou, namočíme do vajíčka a poté vtlačíme do strouhanky.
  • Takto obalenou krůtu položíme na vymazaný plech. Pečeme 25 až 35 minut. Podáváme s přílohou dle libosti.
Cordon blue připravované z krůtích prsou se šunkou a sýrem.
Zdroj: https://bushcooking.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.