Podobně jako telecí či kuřecí cordon bleu, má své kouzlo i to z krůtího masa. Příprava není nijak náročná a skvěle si pochutnáte. Dokonce se tento recept hodí k cibulové polévce s čerstvě upečeným domácím chlebem.
Ingredience:
- 1 krůtí prsa
- 2 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 4 plátky uzené šunky
- 4 plátky švýcarského sýra
- 1/4 hrnku celozrnné mouky
- 1 rozšlehané vejce
- 1/2 hrnku ochucené strouhanky
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 190 stupňů.
- Krůtí prsa nakrájíme na 4 stejné díly.
- Položte mezi dva listy voskovaného papíru a rozklepeme paličkou, dokud není krůta tenká.
- Hořčici rovnoměrně rozetřeme na každý kousek masa.
- Na každé prso položíme plátky šunky a sýra, na jednom konci ponecháme 1,3 cm. Srolujeme směrem k otevřenému konci a v případě potřeby zajistíme párátky.
- Připravíme si tři misky. Do první misky dáme mouku, druhá je na rozšlehaná vejce a do třetí nádoby nasypeme ochucenou strouhanku.
- Rolky po jednom obalíme moukou, namočíme do vajíčka a poté vtlačíme do strouhanky.
- Takto obalenou krůtu položíme na vymazaný plech. Pečeme 25 až 35 minut. Podáváme s přílohou dle libosti.