Zapečené kuřecí rolky s omáčkou Alfredo

Zapečené kuřecí rolky s omáčkou Alfredo
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 8

Uspěchaná doba si občas žádá rychlé vaření i pečení. No ale proč si odepírat klasické pochoutky jen kvůli nedostatku času? Připravte si toto luxusní cordon blue, které jednoduše zapečete v troubě a nasytíte tak celou rodinu.

Ingredience:

  • 8 kuřecích prsních řízků
  • 8 plátků tvrdého sýra
  • 8 plátků medové šunky
  • 1,5 hrnku panko strouhanky
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/8 lžičky cibulového prášku
  • 1/4 šálku slunečnicového oleje
  • 1 hrnek teplé omáčky Alfredo (může být i ohřátá, pokud máme třeba zbytek v lednici)
  • 8 plátků slaniny (opečených do křupava a rozdrobených na kousky)
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu

Jako příloha:

  • Pečená mrkev
  • Pečená brokolice

Postup:

  • Předehřejeme troubu na 175°C a zapékací mísu postříkáme kuchyňským sprejem. Zatím dáme stranou.
  • Na každý kuřecí řízek položíme 1 plátek sýra a 1 plátek šunky. Srolujeme od kratšího konce a na několika místech zajistíme párátky.
  • Připravíme si 3 misky nebo třeba tácy. V prvním prošleháme mouku, sůl, pepř a cibulový prášek. V druhé rozšleháme vejce a do třetí nasypeme strouhanku.
  • Každou kuřecí rolku obalíme ze všech stran v moučné směsi, poté ponoříme do vejce, a nakonec jemně přitlačíme strouhanku, aby dobře přilnula.
  • Ve velké pánvi rozehřejeme slunečnicový olej na středním stupni.
  • Jakmile se začne třpytit, opečeme kuřecí závitky ze všech stran dozlatova, v případě potřeby po dávkách (nepřeplňujeme pánev.)
  • Osmažené vložíme do připraveného pekáčku a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme odkryté, dokud kuřecí šťáva nevytéká a kuře není propečené, takže asi tak 25–30 minut.
  • Pokud bude povrch příliš hnědý, na posledních 5-10 minut pečení zakryjeme alobalem nebo pečícím papírem.
  • Zlikvidujeme párátka a můžeme servírovat. Na kuře nalijeme lžíci teplé omáčky Alfredo a posypeme slaninou a parmazánem. Podáváme s pečenou zeleninou mrkví a brokolicí.

Tip: O tom, co je vlastně panko strouhanka, se můžete dočíst v našem článku s recepty na žampiony.

Křehké a chutné kuřecí cordon bleu zapečené s uzenou šunkou a sýrem podávané s omáčkou alfredo.
Zdroj: https://bellyfull.net/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.