Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Vedle kuřecího a krůtího masa, nesmíme zapomenout ani na to vepřové. Cordon bleu z něj připravíte stejným způsobem jako s jinými druhy masa a zjistíte, že vám chutná stejně jako ty ostatní jen má odlišnou chuť.

Ingredience:

  • 500 g vepřové panenky vcelku
  • 2 lžičky soli + na případné dochucení
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1/8 lžičky mletého oregana
  • Šťávu z 1 limetky
  • 4 plátky medové šunky
  • 2 proužky sýra (každý cca 15 – 20 cm dlouhý o průměru 2 – 3 cm)
  • 2 menší oloupané mrkve
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 rozšlehané velké vejce
  • 1/2 hrnku japonské strouhanky nebo panko
  • Rostlinný olej na smažení
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 1/4 hrnku smetany ke šlehání (čím víc procent, tím lepší)
  • 1/4 lžičky tekutého koření
  • 2 nasekané stroužky česneku

Postup:

  • Vepřovou panenku podélně nařízneme v jejím středu, a ještě uděláme zářezy na obou stranách tak, aby se maso roztáhlo co nejvíce do šířky.
  • Zakryjeme potravinovou fólií a paličkou na maso naklepeme na požadovanou tloušťku, což je cca 4 – 5 cm. Poté panenku rozdělíme na 2 stejně velké díly.
  • Vepřové maso ochutíme solí, pepřem a oreganem. Pokapeme šťávou z limetky a jemně vmasírujeme. Odložíme na 30 minut do lednice.
  • Mezitím si připravíme omáčku a to tak, že dáme do mísy majonézu, smetanu, tekuté koření i česnek a důkladně promícháme.
  • Hotovou omáčku dáme vychladit, až dokud jí nebudeme potřebovat k servírování.
  • Maso vyjmeme z lednice, položíme na prkénko a položíme na něj šunku, sýr a mrkev. Pevně srolujeme a zajistíme pomocí párátek. To samé uděláme i s druhou částí.
  • Připravíme si mouku, vejce a strouhanku na obalování, každé do samostatné misky.
  • Mouku a vejce ochutíme špetkou soli. Vepřové rolky obalíme v mouce, poté namočíme ve vejci, a nakonec obalíme ve strouhance.
  • Na pánvi rozehřejeme olej při střední teplotě. Jakmile je olej rozpálený, vložíme obě rolky a opékáme ze všech stran, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé. Na každou stranu cca 5 – 7 minut.
  • Vepřovou rolku dáme okapat na papírové utěrky. Necháme 5 minut odpočinout. Odstraníme párátka a poté nakrájíme na kolečka. Ihned podáváme s omáčkou.
Recept na vepřové cordon blue z vepřové panenky.
Zdroj: https://www.yummy.ph/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.