Carpaccio z lososa

Carpaccio z lososa

Ryby jsou všeobecně velmi vyhledávanou ingrediencí a není tomu jinak ani u tohoto receptu. Krémová chuť lososa je tím pravým potěšením, které ve svém jídle hledáte.

Co budeme potřebovat

  1. 800 g lososa
  2. 2 citrony
  3. Šalotku (nadrobno nakrájenou)
  4. 2 lžíce kopru (nasekaného)
  5. 2 lžičky moučkového cukru
  6. 3 lžíce olivového oleje
  7. Lžíce kapary (okapaných a osušených)
  8. Rukolu nebo polníček
  9. Tmavý chléb

Postup

  1. Lososa opláchneme a osušíme
  2. Zabalíme ho do potravinářské fólie a umístíme ho na hodinu do mrazáku
  3. Mezitím si nastrouháme kůru z jednoho citronu a z obou vymačkáme šťávu
  4. Přidáme kopr, šalotku, cukr sůl a olej
  5. Vše spolu promícháme, aby vznikla jednotná krémová marináda
  6. Zmraženého lososa nakrájíme na tenké plátky
  7. Kousky lososa rozložíme do misky a pokapeme ho lehce marinádou
  8. Tu rozetřeme, aby se losos rovnoměrně obalil
  9. Na něj přidáme další vrstvu lososa a toho také potřeme marinádou
  10. Proces opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience
  11. Poté misku zabalíme fólií a vložíme jí do lednice, kde jí minimálně 2 hodiny necháme ležet
  12. Lososa poté aranžujeme na talíř, přidáme kapary a polníček
  13. Podáváme ho s tmavým chlebem
Krémový losos s ředkvičkami, olejem a krekry.
Zdroj: cravingsjournal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.