Salát z hřebenatek s pistáciemi a estragonem

Salát z hřebenatek s pistáciemi a estragonem

Milovníci mořských plodů pozor, kupte si čerstvé mušle a s chutí se pusťte do přípravy tohoto perfektního pokrmu.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce vyloupaných pistácií
  2. 2 lžíce citronové šťávy
  3. Lžička dijonské hořčice
  4. Lžička estragonu
  5. Lžíce olivového oleje
  6. Sůl
  7. Pepř
  8. 250 g hřebenatek (mušlí)
  9. 75 g ředkviček (nakrájené na plátky)
  10. Hrst rukoly
  11. 2 lžíce granátového jablka

Postup

  1. Na pánvi si na sucho opražíme pistácie
  2. Když pistácie zhnědnou, tak je sundáme z plotny a dáme stranou vychladnout
  3. Poté je nahrubo nasekáme
  4. V malé misce si smícháme citronovou šťávu, hořčici a estragon
  5. Za stálého míchání přidáváme olivový olej a podle chuti směs osolíme a opepříme
  6. Hřebenatky nakrájíme na tenká kolečka
  7. Ty poté rozložíme na talíř a přidáme ředkvičky
  8. Doprostřed talíře naaranžujeme rukolu a vše přelijeme dresinkem z citronové šťávy a estragonu
  9. Přidáme granátové jablko, pistácie a sůl
  10. Ihned podáváme
Italský předkrm z mořských plodů s rukolou, ředkvičkami a olejem.
Zdroj: food52.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.