Milovníci mořských plodů pozor, kupte si čerstvé mušle a s chutí se pusťte do přípravy tohoto perfektního pokrmu.
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce vyloupaných pistácií
- 2 lžíce citronové šťávy
- Lžička dijonské hořčice
- Lžička estragonu
- Lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
- 250 g hřebenatek (mušlí)
- 75 g ředkviček (nakrájené na plátky)
- Hrst rukoly
- 2 lžíce granátového jablka
Postup
- Na pánvi si na sucho opražíme pistácie
- Když pistácie zhnědnou, tak je sundáme z plotny a dáme stranou vychladnout
- Poté je nahrubo nasekáme
- V malé misce si smícháme citronovou šťávu, hořčici a estragon
- Za stálého míchání přidáváme olivový olej a podle chuti směs osolíme a opepříme
- Hřebenatky nakrájíme na tenká kolečka
- Ty poté rozložíme na talíř a přidáme ředkvičky
- Doprostřed talíře naaranžujeme rukolu a vše přelijeme dresinkem z citronové šťávy a estragonu
- Přidáme granátové jablko, pistácie a sůl
- Ihned podáváme