Originální bun bo nam bo s hovězím masem

Originální bun bo nam bo s hovězím masem

Tato mísa rýžových nudlí je velice populární v Hanoji, zkuste si tento recept i u vás doma a přeneste se alespoň na chvíli do Vietnamu.

Co budeme potřebovat

Na maso

  1. 600 g hovězího masa (nakrájeného na plátky)
  2. 2 lžíce cukru
  3. Lžička soli
  4. 2 lžičky pepře
  5. 2 lžíce oleje
  6. Lžička rybí omáčky
  7. Lžička česneku (mletého)

Na omáčku

  1. 500 ml vody
  2. 125 g cukru
  3. 100 ml rybí omáčky
  4. 25 ml jablečného octa
  5. 3 lžičky česneku (lisovaného)
  6. 2 lžičky pepře
  7. 3 chilli papričky (nakrájené nadrobno)

Na salát

  1. 230 g arašídů (nadrobno nasekaných)
  2. 400 g fazolových klíčků
  3. 1 kg rýžových nudlí
  4. 300 g hlávkového salátu
  5. 70 g koriandru (nasekaného)
  6. 30 g máty

Postup

  1. Do hovězího masa vmícháme cukr, sůl pepř, česnek, rybí omáčku a olej
  2. Takto směs necháme marinovat alespoň hodinu, nejlépe však přes noc
  3. Mezitím si připravíme omáčku a rýži
  4. Rýži si uvaříme v hrnci s vařící vodou podle návodu a dáme stranou
  5. V misce smícháme cukr a vodu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí
  6. Poté přidáme rybí omáčku, jablečný ocet chilli, česnek a pepř
  7. Na salát si připravíme veškerou zeleninu
  8. Salát nakrájíme na malé kousky
  9. Fazolové klíčky rychle spaříme nebo je blanšírujeme
  10. Na pánvi si zahřejeme na střední teplotu olej
  11. Poté přidáme lžíci česneku
  12. Česnek vaříme, dokud není zlatavý
  13. Přidáme maso a směs necháme vařit
  14. Pro servírování si připravíme hlubokou misku
  15. Nasekaný koriandr a mátu dáme dospodu
  16. Přidáme uvařené nudle
  17. Poté vrstvíme salát, maso arašídy a znovu koriandr a mátu
  18. Přidáme rybí omáčku, množství záleží na naší chuti
Tradiční receptura vietnamského pokrmu se zeleninou a hovězím masem.
Zdroj: recipetineats.com

Na omáčku v tomto receptu na bun bo nam bo můžete vyzkoušet i tuto kombinaci:
4 lžíce třtinového cukru
3 lžíce rýžového octa
4 lžíce limetkové šťávy
4 lžíce rybí omáčky
2 stroužky česneku (prolisované)

Kousek zázvoru (nastrouhaného)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.