Ananasové bun bo nam bo s tofu

Ananasové bun bo nam bo s tofu

Pro vegany i vegetariány je tento recept volbou číslo jedna. Tento vietnamský pokrm je plný lahodné zeleniny a skvěle zkombinovaného koření, že z toho vaši přátelé vegani zůstanou úplně paf.

Co budeme potřebovat

Na vývar

  1. ½ ananasu (nakrájeného na velké kousky)
  2. Tuřín (nakrájený na kostky)
  3. Ředkev (nahrubo nastrouhaná)
  4. 3 mrkve (nahrubo nastrouhané)
  5. 2 pórky
  6. 4 lžíce citronové šťávy
  7. 40 g cukru
  8. 2 l vody
  9. Lžíce houbového koření
  10. Špetka soli
  11. Olej

Na polévku

  1. 400 g tvrdého tofu (nakrájeného na kostky)
  2. ½ pórku
  3. 5 lžic citronové šťávy
  4. 100 g hlívy ústřičné (nakrájené)
  5. 2 lžíce chilli
  6. Lžička houbového koření

Na ozdobu a dochucení

  1. Bazalka
  2. Klíčky fazolí mungo
  3. Nakrájené zelené zelí
  4. Nakrájené fialové zelí
  5. Baby špenát
  6. Jarní cibulka
  7. Koriandr
  8. Plátky jalapenô

Postup

  1. Na vývar si připravíme pórek, který omyjeme, očistíme a jeho bílou část nakrájíme na kostičky a dáme stranou
  2. Poté do velkého hrnce přidáme všechny ingredience na vývar, kromě houbového koření
  3. Směs přivedeme k varu
  4. Poté teplotu snížíme na mírný stupeň a takto vaříme přibližně hodinu
  5. Když je vývar hotový, přidáme houbové koření, zamícháme a na nízkou teplotu stále necháme vařit
  6. V malé pánvi si rozpálíme olej a přidáme pórek a citronovou šťávu a necháme rozvonět
  7. Přidáme houby, tofu, chilli a dokořeníme podle našich preferencí
  8. Když e směs hotové přidáme jí do našeho vývaru a vaříme dalších 10-15 minut, aby se chutě prolnuly
  9. Uvaříme si nudle podle návodu a vložíme je do servírovací misky
  10. Na nudle nalijeme horký vývar a dozdobíme bylinkami, zelím, jalapeno, jarní cibulkou a fazolovými klíčky
Mísa plná zeleniny, zdravého masa s oříšků.
Zdroj: hungrypanda.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.