Kuřecí bun bo nam bo

Kuřecí bun bo nam bo

Možná jste dostali chuť na něco osvěžujícího, lehkého a chutného. S tímto receptem na originální vietnamský salát naplníte veškeré vaše představy.  I když v salátu najdeme rýžové nudle a kuřecí maso, salát by měl před podáváním trochu vychladnout. Zejména v jižním Vietnamu je tento salát velmi oblíbený a lze si ho vychutnat jako přílohu k různým pokrmům nebo podávat samostatně jako hlavní chod.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g kuřecího masa
  2. 2 cibule
  3. 500 g rýžových nudlí
  4. 250 g klíčků mungo
  5. 100 g nesolených arašídů
  6. Lžíce rybí omáčky
  7. Sůl
  8. Pepř
  9. Hlávkový salát
  10. Svazek jarní cibulky
  11. Čerstvý koriandr
  12. Cukr
  13. Citronová šťáva
  14. Ocet

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky
  2. Na pánvi si rozehřejeme olej
  3. Když je olej rozehřátý přidáme cibuli a nakrájený česnek
  4. Směs necháme rozvonět a poté přidáme kuřecí maso
  5. Mícháme a smažíme, dokud není hotové
  6. Poté si ve vodě se solí a octem uvaříme doměkka rýžové nudle
  7. Vodu slijeme a nudle opláchneme ve studené vodě
  8. Nesolené arašídy si na pánvi na sucho opražíme a v mixéru rozemeleme na menší kousky
  9. Hlávkový salát omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kusy
  10. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka
  11. A koriandr si nahrubo nasekáme
  12. Na omáčku si v teplé vodě rozpustíme cukr
  13. Přidáme citronovou šťávu, rybí omáčku a česnek
  14. Pro pálivou verzi přidáme i chilli
  15. Vše spolu promícháme
  16. Na servírování do misek připravíme nejdříve salát, poté klíčky, nudle, maso, bylinky a arašídy
  17. Polijeme omáčkou a podáváme
Tradiční vietnamský salát s rýžovými nudlemi a kuřecím masem.
Zdroj: kukbuk.pl

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.