Možná jste dostali chuť na něco osvěžujícího, lehkého a chutného. S tímto receptem na originální vietnamský salát naplníte veškeré vaše představy. I když v salátu najdeme rýžové nudle a kuřecí maso, salát by měl před podáváním trochu vychladnout. Zejména v jižním Vietnamu je tento salát velmi oblíbený a lze si ho vychutnat jako přílohu k různým pokrmům nebo podávat samostatně jako hlavní chod.
Co budeme potřebovat
- 500 g kuřecího masa
- 2 cibule
- 500 g rýžových nudlí
- 250 g klíčků mungo
- 100 g nesolených arašídů
- Lžíce rybí omáčky
- Sůl
- Pepř
- Hlávkový salát
- Svazek jarní cibulky
- Čerstvý koriandr
- Cukr
- Citronová šťáva
- Ocet
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky
- Na pánvi si rozehřejeme olej
- Když je olej rozehřátý přidáme cibuli a nakrájený česnek
- Směs necháme rozvonět a poté přidáme kuřecí maso
- Mícháme a smažíme, dokud není hotové
- Poté si ve vodě se solí a octem uvaříme doměkka rýžové nudle
- Vodu slijeme a nudle opláchneme ve studené vodě
- Nesolené arašídy si na pánvi na sucho opražíme a v mixéru rozemeleme na menší kousky
- Hlávkový salát omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kusy
- Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka
- A koriandr si nahrubo nasekáme
- Na omáčku si v teplé vodě rozpustíme cukr
- Přidáme citronovou šťávu, rybí omáčku a česnek
- Pro pálivou verzi přidáme i chilli
- Vše spolu promícháme
- Na servírování do misek připravíme nejdříve salát, poté klíčky, nudle, maso, bylinky a arašídy
- Polijeme omáčkou a podáváme