Dostali jste chuť na pizzu, ale nemáte doma vůbec žádné droždí? To nevadí, protože si jí můžete připravit jen z toho, co máte, aniž by bylo potřeba řešit kvasnice. Jednoduše si uděláte těsto na pizzu v alternativní verzi.
Ingredience:
- 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 3/4 hrnku + 2 polévkové lžíce
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup:
- V míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl.
- Do jiné misky dáme vodu, přidáme olej, promícháme a po částech začneme přidávat do moučné směsi.
- Vařečkou nebo rukou vypracujeme těsto, které by nemělo být ani moc měkké, ani přiliš lepivé.
- Kdyby bylo moc suché, přidáme ještě trochu vody.
- Lehce pomoučíme pracovní plochu a přendáme na ní hotové těsto.
- Pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru 30 cm nebo si těsto rozdělíme na 2 stejně velké části a vyválíme dvojici menších pizz.
- Přeneseme na plech a ozdobíme podle chuti. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 – 1 minut dozlatova.
- Vyjmeme z trouby, necháme chvilku odpočívat a pak už jen nakrájíme.