V dnešní době se spousta z nás snaží žít aspoň trochu zdravěji a přizpůsobuje tomu nejen svůj životní styl, ale i používané ingredience.
Zvlášť pokud se snažíte konzumovat jen takové potraviny, které mají nízký obsah cukru i tuku. Tento recept je z řeckého jogurtu, neobsahuje ovšem droždí a tím pádem nemusí kynout. Neváhejte a projděte si recepty na jogurt podle vlastní chuti.
Ingredience:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky mořské soli
- 3/4 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1 hrnek čistého odtučněného řeckého jogurtu
Postup:
- Do velké mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do pečiva, česnekový i cibulový prášek, sůl a pečlivě promícháme, aby se vše promísilo a provzdušnilo.
- Přidáme řecký jogurt a vypracujeme hladké těsto, které dáme rovnou na vál.
- Rozdělíme na dvě části nebo můžeme nechat vcelku.
- Pomocí válečku rozválíme na tenkou placku, kterou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem nebo potřený olivovým olejem.
- Předehřejeme si troubu na 225 stupňů.
- Ozdobíme podle chuti a vložíme do předehřáté trouby.
- Pečeme 12 až 18 minut, aby byl povrch zlatavě hnědý a kůrčička křupavá, ale nikoliv spálená.
- Po upečení vyjmeme plech z trouby a dáme na 10 minut stranou, aby nebyla pizza tak rozpálená.
- Pak už jen stačí rozkrájet na porce a servírovat.
Tip: Pokud se rozhodneme udělat menší pizzy a rozdělit těsto místo jedné velké třeba na 4 pizzy, musíme dobu pečení zkrátit na 8 – 10 minut.