Obložená bageta domácími masovými špalíčky ze tří druhů masa, zakysanou smetanou a štiplavou čerstvou cibulkou = lahodná kombinace. A ještě lepší je v kombinaci s domácím ajvarem, který najdete na konci výčtu našich receptů.
Co budeme potřebovat
- 680 g mletého vepřového masa
- 450 g mletého hovězího masa
- 230 g mletého jehněčího masa
- Bílek
- 2 lžičky pepře
- 2 lžičky kajenského pepře
- 4 stroužky česneku
- Lžička soli
- Lžička jedlé sody
- Cibule (nakrájená nadrobno)
- Lžička papriky
- 4 ks bílého pečiva
Postup
- Ve velké míse si smícháme mleté hovězí, jehněčí a vepřové maso společně s bílkem
- Přidáme česnek, sůl, sodu, oba pepře a papriku
- Vše společně promícháme rukama, aby se ingredience rovnoměrně propojily
- Z masové směsi tvarujeme tlustší špalíčky a skládáme je na talíř
- Přikryjeme je potravinářskou fólií a přendáme na 1 hodinu do lednice, aby se chutě rozležely
- Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů na režim grilu
- Plech si vyložíme pečícím papírem nebo ho potřeme olejem
- Čevabčiči na plech vyskládáme a dáme do trouby na 30 minut péct
- Hotové masové špalíčky podáváme v námi vybraném bílém pečivu zasypané čerstvou cibulí, polité zakysanou smetanou doplněné o rajčata nebo domácí ajvar