Bulharský grilovaný masový kebab

Bulharský grilovaný masový kebab

Bulharsku ho najdete pod názvem kebapche. Jsou to lahodné kebabové párečky z různých druhů masa. Nemusíte se bát, pokud doma zrovna nemáte dostatek hovězího masa. Tento recept na bulharské čevabčiči můžete připravit výhradně z masa vepřového nebo jehněčího. Jediné, co je pro tento recept zásadní je sůl, pepř a kmín.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g mletého vepřového masa
  2. 450 g mletého hovězího masa
  3. Lžička mletého kmínu
  4. 25 ml černého piva
  5. Vejce
  6. Sůl
  7. Pepř

Postup

  1. V míse smícháme mleté vepřové a hovězí maso
  2. Přidáme kmín, sůl, pepř a pivo
  3. V samostatné misce rozšleháme vejce, které přidáme k masu
  4. Přísady důkladně promícháme, dokud se společně nepropracují
  5. Takto upravené maso necháme alespoň 1 hodinu odpočívat
  6. Z masové směsi poté začneme tvarovat špalíčky
  7. Rozpálíme si pánev s olejem na střední teplotu a začneme postupně jednotlivé čevabčiči smažit
  8. Špalíčky opékáme z každé strany 7 minut, aby byly ze všech stran zlatavé
Bulharská verze masových špalíčků s cibulí a pivem.
Zdroj: chasingthedonkey.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.