Indické butter chicken

Indické butter chicken
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 4

Aromatické zlatavé kousky kuřete v neuvěřitelné smetanové kari omáčce, tento recept na kuře na másle je jedním z nejlepších, které vyzkoušíte! Okamžitě si ho zamilujete, protože je tak snadné si ho v pohodlí domova připravit.

Co budeme potřebovat

Na marinádu

  1. 800 g vykostěných kuřecích stehen (bez kůže)
  2. 75 ml bílého jogurtu
  3. 2 lžičky česnekového prášku
  4. lžíce mletého zázvoru
  5. 2 lžičky koření garam masala
  6. špetka soli
  7. lžička kurkumy
  8. lžička mletého kmínu
  9. špetka chilli

Na omáčku

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 2 lžíce ghí (nebo másla)
  3. velkou cibuli (nekrájená nadrobno)
  4. 2 lžíce česneku
  5. lžíce mletého zázvoru
  6. 2 lžičky mletého kmínu
  7. 400 g drcených rajčat
  8. špetka mletého koriandru
  9. špetka soli
  10. lžička chilli
  11. 150 ml smetany ke šlehání
  12. lžíce cukru

Postup

  1. Kuřecí stehna si nakrájíme na menší kostičky.
  2. V misce si kuřecí kousky smícháme se všemi ingrediencemi na marinádu.
  3. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na 30 minut do lednice.
  4. Když je maso dostatečně uleželé, na velké pánvi si rozehřejeme olivový olej na vysokou teplotu.
  5. Kousky kuřete postupně na oleji smažíme.
  6. Pozor, aby se nám kuře nezačalo vařit, proto ho smažíme ve várkách.
  7. Kuře smažíme do zlatohnědé barvy, z každé strany přibližně 3 minuty a dáme stranou.
  8. Na stejné pánvi si rozehřejeme ghí.
  9. Přidáme cibuli a smažíme.
  10. Přidáme česnek a zázvor.
  11. Restujeme další minutu, dokud se směs nerozvoní.
  12. Poté přidáme mletý koriandr, kmín a garam masalu.
  13. Znovu necháme rozvonět.
  14. Hned přidáme drcená rajčata, chilli a sůl.
  15. Takto připravenou směs vaříme, za občasného míchání, 10 – 15 minut, dokud omáčka nezhoustne a nezíská tmavě hnědou barvu.
  16. Pánev sundáme z plotny a omáčku přelijeme do mixéru, ve kterém jí umixujeme dohladka.
  17. Omáčku vrátíme zpět do pánve a přidáme smetanu a cukr.
  18. Přidáme kuřecí stehna včetně šťávy a vaříme dalších 8-10 minut, dokud kuře není propečené a omáčka hustá.
  19. Na talíři hotové indické butter chicken ozdobíme koriandrem a podáváme ho s basmati rýží nebo domácím naan chlebem.
Lahodný krémový pokrm s masem a rýží, který chutná přesně jako v Indii.
Zdroj: cubesnjuliennes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.