Dopřejte svému rozpočtu na potraviny oddych, s tímto lahodným receptem na sladkokyselou čočku. Čočka je nejen levná, ale také plná živin, jako je vláknina, železo a fosfát.
Co budeme potřebovat
- 600 ml kuřecího vývaru
- 450 g čočky
- 2 bobkové listy
- Lžička soli
- 75 g másla
- 2 cibule
- Lžička kari
- 50 ml červeného vinného octa
- 50 ml medu
- Lžička oregana
- Lžička worcesterské omáčky
- Klobásu s vysokým obsahem masa (alespoň 85 %)
- 3 stroužky česnek (nakrájený na kostičky)
Postup
- Do velkého hrnce přidáme vývar, čočku a bobkové listy
- Čočku začneme vařit na střední teplotu
- Vaříme, dokud se vývar z většiny nevyvaří, přibližně 15-20 minut
- Když se čočka vaří, nakrájíme si na kostičky cibuli a orestujeme jí na másle
- Restujeme jí, dokud není zlatavá
- Do hrnce s čočkou přidáme zbylé ingredience a orestovanou cibulku i s máslem
- Vše smícháme dohromady a sundáme z plotny
- Čočku necháme 15 minut odpočívat
- Když čočka odpočívá, na pánvi, kde jsme restovali cibulku, opečeme rovnoměrně ze všech stran klobásu
- Opékáme jí 10-15 minut na mírnou teplotu, aby se prohřála i uvnitř a na povrchu byla křupavá
- K tomuto receptu na čočku na kyselo se skvěle hodí i kyselé okurky, které hezky zneutralizují mastnou chuť klobásy