Tyto smažené placičky si můžete vychutnat jak teplé, tak i studené. Jestli milujete recepty se spousto zeleniny, tak se nebojte do těsta i mrkev nebo nadrobno nakrájenou brokolici či růžičkovou kapustu.
Pokud je pro vás majonéza, jako dip, příliš těžká, můžete k namáčení vždy použít sójovou omáčku nebo bílý jogurt s trochou nastrouhaného česneku.
Co budeme potřebovat
- 500 g kadeřávku
- Lžíce Sriracha omáčky
- 2 jarní cibulky
- 4 vejce
- Lžíce sójové omáčky
- Lžíce praženého sezamového oleje
- ½ lžičky soli
- 200 g hladké mouky
- Žloutek
- 200 ml rostlinného oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ lžíce hořčice
- Sůl
- Lžíce rostlinného oleje (na smažení)
Postup
- Pomocí struhadla nastrouháme kadeřávek na tenké proužky
- Jarní cibulku nakrájíme na drobné kousky
- V misce prošleháme vejce, sójovou omáčku, sezamový olej a sůl
- Do vaječné směsi vmícháme mouku, poté vmícháme nakrájené zelí a jarní cibulku
- Na krémovou sriracha majonézu rozšleháme žloutek a za stálého míchání přiléváme rostlinný olej a mícháme, dokud nevznikne hladká směs
- Do mísy přidáme citronovou šťávu, hořčici, dochutíme solí, srirachou a promícháme, aby se ingredience spojily
- Přidáme trochu rostlinného oleje do pánve
- Na pánev za pomocí naběračky naléváme kadeřávkovou směs, abychom vytvořili placky
- Ty smažíme z obou stran do křupava
- Poté placičky přendáme na papírovou utěrku, aby absorbovaly přebytečný olej
- Zelné lívanečky podávejte se sriracha majonézou.
Pokud vás zdravé alternativy baví stejně jako mě, tak se neváhejte pustit i do těchto pochoutek z čočky! Naplňte svou tortillu například těmito čočkovými čevabčiči a garantujeme vám, že si pochutnáte.