Zdravé dýňové skořicové rolky

Zdravé dýňové skořicové rolky

Pokud jste hledali zdravou verzi této sladké pochutiny, tak jste narazili na ten nejlepší recept! Tato dobrota je vyrobená z nejlepších zdravých alternativ, které mají nižší obsah cukru a kalorií než tradiční recept na skořicové šneky.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 120 ml mandlového mléka nebo nízkotučného mléka (teplého)
  2. 30 ml rostlinného oleje (slunečnicový, kokosový olej nebo řepkový olej)
  3. Vejce
  4. 110 g dýňového pyré
  5. Lžička vanilkového extraktu
  6. Lžička mleté skořice
  7. Lžička mletého muškátového oříšku
  8. 55 g kokosového cukru
  9. 2 lžičky instantního droždí
  10. 440 g celozrnné mouky

Na náplň

  1. 60 g másla (změklého)
  2. 100 g kokosového cukru
  3. Lžíce skořice
  4. Lžička perníkového koření
  5. 2 lžíce rozinek (sušených třešní, vlašských ořechů, pekanových ořechů nebo sušených brusinek)

Na polevu

  1. 2 lžíce neslazeného mandlového mléka
  2. 30 g moučkového cukru
  3. Lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Do malé misky přidáme teplé mléko, cukr a navrch rozdrobíme droždí
  2. Necháme 5 minut odpočívat
  3. Ve velké míse smícháme olej, vejce, vanilku, dýňové pyré
  4. Směs promícháme, dokud nebude hladká a úplně propojená
  5. Dýňovou směs zalijeme mlékem s droždím a znovu mícháme, dokud se ingredience nespojí
  6. Přidáme mouku, koření do těsta a vše společně zapracujeme
  7. Hněteme 3–5 minut, dokud nezískáme elastické a hladké těsto
  8. Vytvarujeme kouli a přendáme jí do lehce vymazané mísy
  9. Těsto přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme ho 1–2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem
  10. Těsto přeneseme na pomoučenou pracovní plochu
  11. Pomocí válečku těsto vyválíme, do tvaru obdélníku
  12. Povrch těsta potřeme máslem a posypeme cukrem, skořicí a perníkovým kořením
  13. Těsto srolujeme a nožem ho nakrájíme na 12 šneků
  14. Rolky vložíme do vymazaného pekáče a přikryjeme
  15. Takto je necháme kynout asi 30 minut
  16. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů
  17. Šneky dáme do trouby a pečeme 20–30 minut, dokud nejsou na povrchu zlatavě hnědé
  18. Zatímco se skořicoví šneci pečou, si připravíme polevu
  19. V míse si smícháme moučkový cukr s mlékem a vanilkou
  20. Po vyndání skořicových rolek z trouby je ihned touto polevou potřeme

Zdravého mlsání není nikdy dost, a proto se inspirujte dalšími recepty na sladké pečení z dýně!

Luxusní nakynuté zdravé rolky z dýňového pyré a kokosové polevy.
Zdroj: thebananadiaries.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.