Jableční šneci se skořicí

Jableční šneci se skořicí

Během chladnějších podzimních a zimních dnů nic nepřekoná tento recept na skořicové rolky plněné jablky! Nadýchané a vláčné teplo přelité krémovou polevou ze smetanového sýra, nelze odolat!

Co budeme potřebovat

Na těsto

  1. 530 g hladké mouky
  2. 250 ml plnotučného mléka (teplého)
  3. 70 g krystalového cukru
  4. 2½ lžičky instantního droždí
  5. Špetka soli
  6. 2 vejce
  7. 75 g másla (rozpuštěného)

Na základní náplň

  1. 2-3 lžíce rozpuštěného másla
  2. 70 g třtinového cukru
  3. Lžíce mleté skořice

Na jablečnou náplň

  1. 4-5 středních jablek (oloupaných, zbavených jader a nakrájených na tenké plátky)
  2. 100 g třtinového cukru
  3. 2 lžičky mleté skořice
  4. Špetka muškátového oříšku
  5. Špetka mletého hřebíčku
  6. Špetka nového koření
  7. 3 lžíce vlašských nebo pekanových ořechů (mletých)

Na polevu

  1. 2 lžíce smetanového sýru
  2. 3-4 lžíce moučkového cukru
  3. 4 lžíce vysokoprocentní smetany
  4. 4-5 lžic mléka

Postup

  1. Prosejeme mouku a smícháme jí se solí, dáme stranou
  2. Mléko nalijeme do misky a vložíme ho do mikrovlnné trouby a zahříváme ho po dobu 20-40 vteřin
  3. Mléko musí být teplé, ale ne horké
  4. Smícháme mléko, droždí, cukr, rozpuštěné máslo a vejce ve velké nádobě a necháme vzejít kvásek
  5. Poté začneme těsto míchat a hníst, dokud se ingredience dobře nespojí
  6. Přidáme mouku a hněteme, dokud nevznikne těsto
  7. Těsto by mělo být lehce lepivé, ale nemělo by se lepit na stěnu mísy
  8. Pokud je příliš lepivé, vmícháme postupně další 2-4 lžíce mouky
  9. Těsto přemístíme do velké mísy lehce vymazané olejem nebo máslem
  10. Zakryjeme ho potravinářskou fólií a dáme ho kynout na teplé místo
  11. Takto ho necháme 1 až 1½ hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem
  12. V tuto chvíli si můžeme připravit základní náplň a jablečnou náplň
  13. Na základní náplň si v misce vhodné do mikrovlnné trouby rozpustíme máslo
  14. Poté v samostatné misce smícháme mletou skořici a hnědý cukr
  15. Na jablečnou náplň oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na tenké plátky
  16. Do středně velkého hrnce dáme nakrájená jablka, hnědý cukr, mletou skořici, mletý hřebíček, mletý muškátový oříšek, nové koření a ořechy
  17. Směs vaříme 7–10 minut, dokud jablka nezměknou
  18. Jablečnou náplň poté scedíme přes jemné síto a a necháme jí zcela vychladnout
  19. Plech si vyložíme pečicím papírem
  20. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, přendáme ho na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozválíme do obdélníku
  21. Těsto potřeme rozpuštěným máslem, poté posypeme hnědým cukrem a směsí mleté ​​skořice
  22. Navrch nalijeme vychladlou jablečnou náplň, kterou rovnoměrně rozetřeme po těstě
  23. Těsto pevně srolujeme
  24. Roládu nakrájíme na 12 stejně velkých kousků a jablečné skořicové rolky vyskládáme na plech
  25. Přikryjeme je a necháme ještě 20-30 minut odpočívat
  26. Mezitím si předehřejeme troubu na 175 stupňů
  27. Po odpočinutí jablečné rolky pečeme 14–18 minut, dokud nebudou na povrchu zlatavé
  28. Mezitím si vyrobíme polevu
  29. Na tu ve středně velké misce smícháme smetanový sýr, moučkový cukr, hustou smetanu a mléko, dokud nedosáhne požadované konzistence
  30. Skořicové šneky necháme vychladnout na plechu
  31. Pokapeme je polevou ze smetanového sýra a podáváme
Lahodné a nadýchané těsto plněné jablečnou náplní.
Zdroj: britneybreaksbread.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.