Veganské rolky se skořicí

Veganské rolky se skořicí

Slavný recept na veganské skořicové šneky, které zdárně obstojí proti jakékoli neveganské verzi. Servírujte skořicové rolky jako jednoduchý moučník při každé příležitosti.

Co budeme potřebovat

Na kvásek

  1. 125 ml teplé vody
  2. 5 g cukru
  3. 8 g rychle kypřícího instantního droždí

Na těsto

  1. 430 g hladké mouky
  2. 70 g kokosového másla
  3. 125 ml neslazeného mandlového mléka
  4. 75 g třtinového cukru
  5. Lžička soli

Na náplň

  1. 110 g třtinového cukru
  2. 10 g skořice
  3. 50 g veganského másla (rozpuštěného)

Na polevu

  • 40 g třtinového cukru
  • Kokosovou smetanu

Postup

  1. Pro kvásek si do malé misky přidáme teplou vodu
  2. Vmícháme cukr, dokud se téměř nerozpustí
  3. Nyní vmícháme droždí, dokud se nerozpustí
  4. Směs necháme stranou 6 až 7 minut, aby vzešel kvásek
  5. Na těsto si do velké mísy přidáme mouku
  6. Rozpustíme veganské máslo a vmícháme mandlové mléko, cukr a sůl
  7. Směs by měla být vlažná – pokud je teplejší, necháme ji minutu vychladnout
  8. Vmícháme kvásek a mícháme, dokud se nespojí
  9. Mokré ingredience vmícháme do mouky a promícháme
  10. Těsto začneme zapracovávat, dokud nezapracujeme veškerou mouku
  11. Těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu a hněteme další 3 až 4 minuty, dokud nepřestane být lepivé
  12. Z těsta vytvarujeme kouli a vložíme jí do mísy, kterou přikryjeme utěrkou a umístíme jí na teplé místo, aby těsto vykynulo
  13. Mezitím si připravíme náplň ze skořicového cukru
  14. V malé misce smícháme cukr a skořici a dáme stranou
  15. Připravíme si náplň a v malém hrnci si rozpustíme máslo
  16. V rozpuštěném máslu, promícháme hnědý cukr, dokud se nespojí
  17. Když je, těsto vykynuté vyválíme ho do velkého obdélníku
  18. Cukrářským štětcem na těsto rozetřeme rozpuštěné máslo se skořicí a posypeme ho cukrem
  19. Těsto srolujeme co nejpevněji a nakrájíme ho na 10-12 rolek
  20. Skořicové rolky vložíme do připraveného pekáče, několik centimetrů od sebe
  21. Pekáč zakryjeme plastovou fólií a necháme 45 minut kynout
  22. Mezitím si připravíme veganskou polevu, kdy vyšleháme kokosovou smetanu s cukrem do husté směsi
  23. Do předehřáté trouby na 180 stupňů vložíme plech se skořicovými rolkami a pečeme 20-25 minut
  24. Poté je vyndáme z trouby a necháme skořicové šneky asi na 10 minut vychladnout
  25. Rolky potřeme kokosovou polevou
  26. Ihned podáváme
Nejlepší recept na veganskou verzi skořicových šneků z kynutého těsta.
Zdroj: noracooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.