Maďarský paprikáš z hovězího masa

Maďarský paprikáš z hovězího masa

Tento instantní kotlíkový hovězí paprikáš je rychlý a snadný recept, který je nabitý chutí, zasytí a určitě bude hitem celé vaší rodiny! Jen máloco zjednodušuje recepty tak jako Instant Pot a toto chutné jídlo není výjimkou.

Co budeme potřebovat

  1. 75 g másla
  2. 100 g nakrájené cibule
  3. 2 stroužky česneku (nasekané)
  4. 1 kg hovězího dušeného masa
  5. 150 g kečupu
  6. 2 lžíce worcesterské omáčky
  7. Lžíce třtinoého cukru
  8. 2 lžičky soli
  9. 750 ml hovězího vývaru
  10. 2 lžičky papriky
  11. ½ lžičky hořčice
  12. 2 lžíce mouky
  13. 75 ml šálku vody

Postup

  1. Na plotně si na střední teplotu začneme zahřívat hrnec s máslem
  2. Když je máslo rozpuštěné tak přidáme cibuli
  3. Tu vaříme 4 minuty, dokud není měkká
  4. K cibuli přidáme dušené hovězí maso, česnek, kečup, worcestrovou omáčku, třtinový cukr, sůl, hovězí vývar, papriku a hořčici
  5. Hrnec přikryjeme pokličkou a na střední teplotu za občasného míchání vaříme asi 20 minut
  6. V malé misce si mezitím smícháme kukuřičný škrob a vodu
  7. Dobře promícháme a vlijeme do hovězí směsi
  8. Vařte asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne
  9. Maďarský paprikáš se podává přelitý přes bramborovou kaši (viz TIP)

Recept na nejlepší bramborovou kaši
1 kg brambor (typu C)
150 ml mléka
150 ml smetany na vaření
100 g másla
Špetka soli
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a nemočíme do studené vody, alespoň na hodinu
Poté je v čisté osolené vodě uvaříme do měkka
V hrnci si ohřejeme mléko společně se smetanou
Brambory si rozmačkáme a začneme postupně za stálého míchání přidávat ohřáté mléko se smetanou
Mixujeme, dokud bramborová kaše nemá správnou konzistenci a texturu
Nakonec přidáme máslo a dochutíme solí

Pálivá maďarská omáčka z paprik a rajčat s hovězím dušeným masem s kaší.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.