Salát rumcajs na chlebíčky

Salát rumcajs na chlebíčky

Pokud jste fanoušky spíše ostřejší kuchyně, tak neváhejte a dochuťte si své chlebíčky tímto pálivým salátem. Navrch si je ozdobte podle své libosti, třeba pikantní klobásou nebo chilli práškem.

Co budeme potřebovat

Na salát

  1. 400 g šunkového salámu
  2. 100 g mrkve
  3. 50 g šalotky
  4. 100 g celeru
  5. 100 g kyselých okurek
  6. 15 g feferonek
  7. 150 g majonézy
  8. 50 g hořčice
  9. Lžíce octu (nebo nálevu z okurek)
  10. Lžíce nálevu z feferonek
  11. 10 g cukru
  12. Lžička worcesterské omáčky
  13. Špetka pepře
  14. Špetka soli

Na ozdobu

  1. Tvrdý sýr
  2. Plesnivý sýr (hermelín)
  3. Čabajku
  4. Vajíčko
  5. Beraní rohy
  6. Veka

Postup

  1. Mrkev společně s celerem si uvaříme ve vařící osolené vodě
  2. Když je zelenina uvařená, necháme jí vychladnout a poté jí nakrájíme na kostičky
  3. Šunkový salám si nakrájíme na tenká kolečka
  4. K šunkovému salámu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, šalotku a feferonky
  5. Přidáme worcesterskou omáčkou, ocet a nálev
  6. Promícháme a dochutíme majonézou, hořčicí, solí, pepřem a cukrem
  7. Vše společně zamícháme a ochutnáme, pokud nám v receptu něco chybí, tak rumcajs salát dochutíme podle sebe
  8. Jednotlivé plátky veky poté namažeme pikantním salátem a ozdobíme podle vlastní chuti a fantazie
Pikantní tradiční majonézový salát na měkké vece ozdobený zeleninou, salámem a sýrem.
Zdroj: ceskatelevize.cz

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.